Malta 2 ½ euro 2023 ‘EuroPride Malta’ in coincard

€ 12,50
Malta 2 ½ euro 2023 ‘EuroPride Malta’ in coincard

Malta 2 ½ euro 2023 EuroPride Malta in coincard

€ 12,50
  • Officiële herdenkingsmunt voor EuroPride 2023, gehouden in Valletta, Malta
  • In opdracht van de Centrale Bank van Malta
  • Munt- en coincard ontwerp zijn geïnspireerd door het officiële logo van EuroPride Valletta 2023
  • Streng gelimiteerd tot 15.000 stuks
  • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wist u dat Malta op de eerste plek staat van meest gay-friendly landen in Europa? Het is dan ook geen verrassing dat dit prachtige eiland dit jaar de nieuwste editie van EuroPride mag hosten! Speciaal voor deze bijzondere mijlpaal slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere herdenkingsmunt, in opdracht van de Centrale Bank van Malta. De Malta 2 ½ euro 2023 ‘EuroPride Malta’ in coincard is gelimiteerd verkrijgbaar.

EuroPride Valletta 2023 trapt af op 7 september en zal tot 17 december duren. Tijdens deze dagen komen mensen uit de LHBTI+ community van over de hele wereld om samen feest te vieren. Er zijn niet alleen verschillende feesten waar bekende artiesten optreden, maar ook leerzame events zoals een Open Mic Night om zelf muziek of poëzie te delen en een conferentie omtrent inclusiviteit en diversiteit op zakelijk gebied. 16 september, de vooravond van de laatste EuroPride dag, wordt spetterend afgesloten met een optreden van niemand minder dan Cristina Aguilera tijdens het Official EuroPride Valletta 2023 Concert.
 
Malta 2 ½ euro in coincard
De Malta 2 ½ euro 2023 ‘EuroPride Malta’ in coincard heeft een fleurig design en bevat op zowel de voor- als de keerzijde een regenboog, een kenmerkend symbool voor de LHBTI-community. De munt bevat aan de voorzijde verschillende elementen vanuit Valletta in Malta, waardoor het een vrolijk geheel wordt. Op de keerzijde van de munt is het logo van de Centrale Bank van Malta afgebeeld met onderaan het jaartal 2023.

Meer informatie
Artikelnummer 0117269
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde € 2,50
Oplage 15.000