Malta 2 ½ euro 2024 ‘Malta Carnaval’ in coincard

€ 15,00
Malta 2 ½ euro 2024 ‘Malta Carnaval’ in coincard

Malta 2 ½ euro 2024 Malta Carnaval in coincard

€ 15,00
  • Officiële herdenkingsmunt voor Malta Carnaval
  • Een vrolijk eerbetoon aan een eeuwenoude traditie
  • In opdracht van de Centrale Bank van Malta
  • Ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
 Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Al eeuwenlang is het Malta Carnaval een groot begrip: een hele week staat het eiland in het teken van kleur, maskers, kostuums, muziek en gezelligheid. Speciaal voor dit feest lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een kleurrijke uitgifte, in opdracht van de Centrale Bank van Malta. De vrolijke Malta 2 ½ euro 2024 ‘Malta Carnaval’ in coincard is nu verkrijgbaar!
 
Malta Carnaval
Carnavalsweek in Malta staat garant voor heel veel gezelligheid. Het feest vindt voornamelijk plaats in hoofdstad Valletta, maar ook andere steden en dorpen hebben hun eigen variant op de festiviteiten. Op het Maltese eiland Gozo heeft het carnavalsfeest bijvoorbeeld een meer griezelige en grappige sfeer. Malta Carnaval is een van de belangrijkste Maltese evenementen, zowel op religieus als cultureel gebied. Wist u dat het carnaval zijn oorsprong vond in de stad Birgu? Hier begonnen ridders optochten en toernooien om hun vaardigheden te laten zien. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een echte traditie.
 
Ontwerp
De Malta 2 ½ euro 2024 ‘Malta Carnaval’ in coincard valt meteen op vanwege het vrolijke design: een perfecte match met het feestelijke event. De voorzijde van de coincard bevat een afbeelding van dansende Maltezers in vrolijke kledij. Kleur, muziek en dans zijn belangrijke pijlers van het Malta Carnaval. Onderaan staat de tekst ‘Karnival ta’ Malta’, wat vertaald kan worden naar Malta Carnaval. Aan de zijkant van de voorzijde zijn nog wat vrolijke vormen te ontdekken. Het gebruik van deze vormen is doorgetrokken naar de keerzijde.
 
Op de voorzijde van de munt kijkt een animatiefiguur naar boven, met de armen gespreid. Op het hoofd is een masker te ontdekken: een verwijzing naar het traditionele gebruik van maskers tijdens het Malta Carnaval. Onderaan staat de tekst ‘2,5 euro Karnival Ta’ Malta’. Op de keerzijde staat het logo van de Centrale Bank van Malta.
Meer informatie
Artikelnummer 0118110
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 2,50 euro
Oplage 5.000