Mentelity Foundation penning Goud 1 ounce

€ 4.999,00
Mentelity Foundation penning Goud 1 ounce

Mentelity Foundation penning Goud 1 ounce

€ 4.999,00
  • Zeer exclusief: slechts 15 exemplaren verkrijgbaar!
  • € 2.000,- per verkochte Gouden uitgifte gaat naar de Mentelity Foundation!
  • Wordt persoonlijk bij u afgeleverd door Edwin Spee, Bibians weduwnaar*
  • Een eerbetoon aan Paralympisch snowboarder Bibian Mentel (1972-2021)
  • Geleverd in een luxe koffietafelboek
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
*Alleen binnen Nederland
 
Levering vanaf April
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Een jaar geleden overleed meervoudig paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel (27 september 1972 - 29 maart 2021). Bibian heeft met haar optimisme, levenskracht en inzet voor mensen met een lichamelijk uitdaging laten zien aan Nederland dat het leven te mooi is om niet vieren, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Ter nagedachtenis aan deze uitzonderlijke sporter lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere uitgifte, zeer gelimiteerd verkrijgbaar in Goud. Deze uitgiften volgen de uitgiften ter ere van onder andere Stichting ALS, het Prinses Máxima Centrum, Make-A-Wish Nederland en KWF Kankerbestrijding. Per verkochte Gouden uitgifte wordt er € 2.000,- gedoneerd aan de Mentelity Foundation.
 
De Mentelity Foundation
Bibians droom was gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging. De Mentelity Foundation zet zich in om Bibians droom uit te laten komen. Dat doet de Foundation door mensen te inspireren en te motiveren om in beweging te komen. Ze wil laten zien dat mensen tot meer in staat zijn dan zijzelf denken. Zo verandert de Foundation niet alleen levens van mensen, maar is het ook haar missie om de maatschappij anders naar mensen met een lichamelijke uitdaging te laten kijken.
 
Puur gouden uitgifte
De voorzijde van de uitgifte is een ode aan Bibian zelf. Deze zijde toont haar portret en is bewust simpel en klassiek gehouden. De keerzijde toont het logo van de Mentelity Foundation, Bibians passieproject. Het opschrift ‘IK HEB EEN DROOM Gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging’ benadrukt het doel van de Foundation. De Gouden uitgifte zit verwerkt in de kaft van een luxe koffietafelboek met foto’s en verhalen over Bibians leven. De uitgifte wordt geleverd inclusief Certificaat van Echtheid. Als bonus wordt de gouden uitgifte persoonlijk bij u afgeleverd door Edwin Spee van de Mentelity Foundation!*
 
*Alleen binnen Nederland
Meer informatie
Artikelnummer 0113466
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 15