Mentelity Foundation penning in coincard

€ 10,00
Mentelity Foundation penning in coincard

Mentelity Foundation penning in coincard

€ 10,00
  • In samenwerking met de Mentelity Foundation
  • Een eerbetoon aan paralympisch snowboarder Bibian Mentel (1972-2021)
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
  • Exclusief geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Een jaar geleden overleed meervoudig paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel (27 september 1972 - 29 maart 2021). Bibian heeft met haar optimisme, levenskracht en inzet voor mensen met een lichamelijk uitdaging laten zien aan Nederland dat het leven te mooi is om niet vieren, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Ter nagedachtenis aan deze uitzonderlijke sporter lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere uitgifte, verkrijgbaar in coincard, in Zilver en in Goud. Deze uitgiften volgen de uitgiften ter ere van onder andere Stichting ALS, het Prinses Máxima Centrum, Make-A-Wish Nederland en KWF Kankerbestrijding.
 
De Mentelity Foundation
Bibians droom was gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging. De Mentelity Foundation zet zich in om Bibians droom uit te laten komen. Dat doet de Foundation door mensen te inspireren en te motiveren om in beweging te komen. Ze wil laten zien dat mensen tot meer in staat zijn dan zijzelf denken. Zo verandert de Foundation niet alleen levens van mensen, maar is het ook haar missie om de maatschappij anders naar mensen met een lichamelijke uitdaging te laten kijken.
 
Uitgifte in coincard
De voorzijde van de uitgifte is een ode aan Bibian zelf. Deze zijde toont haar portret en is bewust simpel en klassiek gehouden. Op de keerzijde staat het logo van de Mentelity Foundation, Bibians passieproject. Het opschrift ‘IK HEB EEN DROOM Gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging’ benadrukt het doel van de Foundation. Op de coincard ziet u een berg, een bijzondere plek voor Bibian als snowboarder. Daarnaast ziet u het motto van de Mentelity Foundation: ‘It’s all about Mentelity’.
Meer informatie
Artikelnummer 0113455
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000