Herdenkingsmunten

Filteren en rangschikken

 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. Authenticity checked by experts

  The producer of coins for more than 450 years

  Secure connection at checkout

36
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Herdenkingsmunten

Herdenkingsmunten bestellen? Ieder jaar brengt de Koninklijke Nederlandse Munt twee nieuwe herdenkingsmunten uit, elk verbonden aan een thema die is gekozen door het Ministerie van Financiën. Met deze bijzondere munten worden unieke gebeurtenissen, bijzondere personen of andere thema’s herdacht. Door de jaren heen zijn er al heel veel verschillende herdenkingsmunten gelanceerd die gelinkt zijn aan zaken als Werelderfgoed, sport, muziek of geschiedenis. Iedere herdenkingsmunt heeft nominale, maar ook maatschappelijke waarde.

Gouden en zilveren herdenkingsmunten

De herdenkingsmunten van de Koninklijke Nederlandse Munt wordt altijd gelanceerd in verschillende verzamelkwaliteiten. Zo zijn er onder andere de gouden munten, welke een nominale waarde hebben van 10 euro. Deze Gouden Tientjes worden in het muntgebouw in Houten geslagen en in een mooie verpakking gestoken. Op deze manier kiest u voor een mooie gouden munt van de hoogste kwaliteit. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor één van de zilveren munten, welke altijd een nominale waarde hebben van 5 euro. De zilveren munten zijn een mooi item en vormen dan ook toegevoegde waarde voor uw muntverzameling. Alle zilveren herdenkingsmunten hebben een speciale verpakking altijd meer informatie op staat over het onderwerp en de ontwerper van de munt.

 

Verzamel topkwaliteit uitgiften

U kunt daarnaast ook iedere herdenkingsmunt aanschaffen als coincard. De coincards zijn een unieke verpakking in pasjesvorm: zo kunt u gemakkelijk alle munten bij elkaar verzamelen in een speciaal daarvoor ontworpen Coincard Catalogus. De coincard is verkrijgbaar in speciale BU-kwaliteit, wat betekent dat deze herdenkingsmunten zijn geslagen met nieuwe stempels en zo van hogere kwaliteit zijn.

Ook de coincard in UNC-kwaliteit is altijd verkrijgbaar: deze kost vijf euro en is ook vijf euro waard. Of u nu kiest voor een gouden munt, zilveren munt of een van de andere verzamelitems van de herdenkingsmunt: u kiest gegarandeerd voor topkwaliteit. De mooiste uitgiften voor de herdenking van een bijzondere gebeurtenis, vindt u altijd op onze website.