Penningen

Filteren en rangschikken

 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. Authenticity checked by experts

  The producer of coins for more than 450 years

  Secure connection at checkout

36
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Penningen

Penningen en munten van de Koninklijke Nederlandse Munt zijn buitengewone uitgiften om een bijzonder moment te vieren of om een speciaal thema extra uit te lichten. Dit kan gaan om de viering van een jubileum, maar ook om de herslag van oude munten in goud en zilver. Als u interesse heeft in het aanschaffen van een gouden penning of een van de andere penningen in coincard uit het assortiment van de Koninklijke Nederlandse Munt, vindt u hier altijd iets wat aan uw wensen voldoet. Wanneer u op een van de munten op deze pagina klikt, krijgt u alle belangrijke informatie meteen te zien. Denk hierbij aan kwaliteit, gewicht, gehalte, diameter en meer. Ook ziet u direct de oplage van de penning in kwestie.

 

Uitzonderlijke munten en penningen

Een penning is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit verschillende gouden penningen. Onder deze gouden munten vindt u onder andere herslagen van munten die vroeger in Nederland werden gebruikt: denk hierbij aan een Scheepjesschelling, een Leeuwendaalder of een Dukaton. Ook de Gouden Dukaten zijn hier een voorbeeld van. Penningen om een persoon of jubileum te herdenken zijn ook verkrijgbaar in goud. En dankzij speciale oplages bent u verzekerd van een zeer gelimiteerde uitgifte. Liever een van de zilveren munten? Een penning in zilver is verkrijgbaar in diverse soorten.

Bij de Koninklijke Nederlandse Munten maken we graag gebruik van innovatieve technieken om een penning nog specialer te maken. Denk aan bijzondere vormen, zilveren penningen met kleur of unieke muntsets: zo kiest u voor een unieke toevoeging aan uw muntverzameling. De muntpersen waarmee alle penningen worden geslagen, zorgen daarnaast voor de hoogst mogelijke kwaliteit. De techniek rondom munten wordt steeds beter, waardoor meer dingen mogelijk zijn. De bijzondere uitgiften die regelmatig lanceren op de website bieden de mogelijkheid om uw verzameling uit te blijven breiden.