Officiële Herslag: Florijn van Kampen Goud 1 ounce

€ 2.999,00
Officiële Herslag: Florijn van Kampen Goud 1 ounce

Officiële Herslag: Florijn van Kampen Goud 1 ounce

€ 2.999,00
  • Eenmalige herslag van de Florijn van Kampen uit 1618
  • Internationale handelsmunt zilveren Florijn van 28 Stuivers
  • Geslagen in de hoogste Proof-kwaliteit
  • Slechts 15 exemplaren wereldwijd
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Geleverd in luxe verpakking
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Met trots lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een officiële herslag van de zilveren Florijn van Kampen uit 1618, ter ere van 800 jaar Hanzesteden. De munt heeft een nominale waarde van 28 Stuivers, wordt ook gekend onder de naam Adelaarsdaalder en heeft als zilveren Florijn langs vele Hanzesteden gereisd. Deze variant werd geslagen in Kampen, een belangrijke spil in het Hanzenetwerk. De zilveren Florijn van Kampen wordt herslagen in zilver en goud, in zowel 1 als 2 ounce. 
 
Ontwerp Florijn van Kampen
Vanwege de gunstige ligging was Kampen al veel langer een handelsstad dan dat het een Hanzestad was, in 1441 werd het officieel lid van de Hanze. Om goed te kunnen handelen met de af en aan varende koggeschepen, waren grote zilveren munten zoals de Florijn intrek. De eerste emissie van deze zilveren Florijn vond plaats van 1616 tot 1686.
 
De van origine zilveren munt toont op de voorzijde het gekroonde stadswapen van Kampen. Het omschrift: ‘FLOR.ARG.CIV.IMP. CAMPEN, wat ‘zilveren Florijn van het Burgerrijk Kampen’ betekent. Op de keerzijde staat een tweekoppige adelaar en het omschrift: ‘MATTH.I.D. ROM.IMP.SEM.AVGV’, wat ‘Uit naam van Matthias I als heilige Roomse keizer’ betekent. Bij de herslag wordt het jaartal 2023 op de munt geplaatst. De Florijn van Kampen in Goud Proof wordt geleverd in een luxe houten cassette inclusief een genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0116468
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 15