Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2021 Goud – Piedfort editie

€ 5.499,00
Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2021 Goud – Piedfort editie

Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2021 Goud – Piedfort editie

€ 5.499,00
Internationaal geliefde handelsmunt in Goud Proof op dubbele dikte 
  • Zeer streng gelimiteerde oplage van 10 stuks
  • In genummerde eikenhouten Sommer Dutch Glass Art munthouder
  • Unieke Piedfort dikte: 2 troy ounce (62,2 gram)
  • Op basis van de zeer schaarse 1701 Leeuwendaalder uit Overijssel
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Leeuwendaalder is een iconische handelsmunt die sinds 2017 onderdeel is van het jaarprogramma van de Koninklijke Nederlandse Munt. De Leeuwendaalder dankt zijn naam aan de afbeelding van de Hollandse leeuw op de beeldenaar en werd in 1575 voor het eerst geslagen door de provincies der Nederlanden. Elke provincie had haar eigen leeuw én eigen munthuis waar deze munten werden geslagen. De Leeuwendaalders werden vooral gebruikt voor de zeehandel waardoor ze uitgroeiden tot internationale handelsmunten.

De leeuw uit Overijssel
Na de herslagen van de Leeuwendaalders uit de provincies Utrecht, Zeeland, Gelderland en Holland is het dit jaar de beurt aan Overijssel. Het is precies 320 jaar geleden dat de Overijsselse Leeuwendaalder voor het laatst geslagen werd. Bovendien is het tegenwoordig zeer moeilijk de originele Overijsselse Leeuwendaalder uit 1701 in goede kwaliteit te vinden. Dit onderstreept de populariteit van de handelsmunt nog maar eens!

Sommer Dutch Glass Art munthouder
De Leeuwendaalder in Goud Proof wordt geleverd in luxe munthouder van Sommer Dutch Glass Art. In de eikenhouten voet treft u de puur gouden Leeuwendaalder in onberispelijke Proof-kwaliteit, beschermd door een capsel. De afneembare glazen bol op de houten voet is door de graveur voorzien van een uniek nummer en toont een lijntekening van de iconische leeuw in hoge kwaliteit ambachtelijke zandstraaldecoratie. De ronde vorm van het glas heeft bovendien een vergrotend effect waardoor u de uitgifte nog beter kunt bewonderen. De Leeuwendaalder in Goud Proof wordt geleverd inclusief Certificaat van Echtheid en is zeer gelimiteerd verkrijgbaar.

Piedfort dikte
De numismatische term ‘Piedfort’ komt uit het Frans en staat voor een munt geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfortmunten geslagen om welvaart en macht uit te stralen en gaven heersers deze cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfortmunten zeer gewilde collector’s items. Ook de gouden Leeuwendaalder is verkrijgbaar in deze geliefde uitvoering.

Specificaties munthouder
Afmetingen eikenhouten voet 100 mm diameter, 30 mm hoog
Afmetingen glazen bol 78 mm diameter, 38 mm hoog
Gewicht 345 g totaal
Decoratie Hoge kwaliteit ambachtelijke zandstraaldecoratie
Meer informatie
Artikelnummer 0110529
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10 stuks in Sommer Dutch Glass Art munthouder