Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Zilver 2 ounce

€ 199,95
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Zilver 2 ounce

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Zilver 2 ounce

€ 199,95
  • In onberispelijke Proof-kwaliteit
  • Geleverd in luxe verpakking
  • Eerste uitgifte van 2022 nu al bestelbaar!
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Slechts 250 stuks wereldwijd!
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Na het succes van de vorige herslag van de Scheepjesschelling, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt deze populaire handelsmunt nu opnieuw! Dit keer wordt de Scheepjesschelling uit Zeeland herslagen, welke dateert uit het jaar 1761. De zilveren herslagen worden geslagen in de internationale eenheidsmaten 1 en 2 troy ounce. Deze gewichtsmaat voor edelmetalen is internationaal bekend en geliefd: zeer toepasselijk voor deze vroegere handelsmunt!

De schelling is een Nederlandse muntsoort die verschillende varianten gekend heeft. Zo was er de Roosschelling, de Rijderschelling en de Arendschelling. De oude zilveren handelsmunt had de waarde van zes stuivers. De Scheepjesschelling werd in 1670 in het leven geroepen omdat er van eerdere schellingen veel minderwaardige stukken in omloop waren. De Scheepjesschelling heeft op de voorzijde een schip en op de keerzijde het provinciewapen. Met deze beeltenis wilde de Republiek zijn status als zeemacht benadrukken. De munt werd al snel populair als internationale handelsmunt, met name in het Oosten.

Piedfort
De zilveren herslag van de Scheepjesschelling is verkrijgbaar in dubbele dikte, ook wel bekend als ‘Piedfort’. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collector’s items. Van de 2 ounce herslag in zilver zullen slechts 250 stuks gemaakt worden, wacht dus niet te lang met bestellen!

Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘ITA. RELINQUENDA. UT. ACCEPTA.’. Deze spreuk kan vrij vertaald worden met ‘Alles moet zo worden gelaten, als het ontvangen is’. De keerzijde toont het provinciewapen van Zeeland en het omschrift ‘MON. NOV. ARGEN. ORDIN. ZELAND.’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM ZELAND. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Zeeland.

De zilveren herslag van de Scheepjesschelling wordt geleverd in luxe bewaarverpakking, inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0112582
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Kwaliteit Proof
Oplage 250