Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Goud - Piedfort editie

€ 2.999,95
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Goud - Piedfort editie

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Goud - Piedfort editie

€ 2.999,95
  • Met dezelfde diameter als de originele munt uit 1678!
  • In unieke Piedfort dikte
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 10 stuks!
  • In zeer speciale genummerde 3D geprinte munthouder van Marketiger
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De gouden Scheepjesschelling van 2023 – Piedfort editie is een herslag van de Scheepjesschelling uit 1678. Deze munt werd geslagen in de provincie West-Friesland, in de stad Enkhuizen. Een bijzonder kenmerk van deze herslag is dat deze dezelfde afmetingen heeft als de originele munt. De munt wordt daarnaast geslagen in de hoogst mogelijke Proof-kwaliteit.

De Scheepjesschelling is een van de bekendere Nederlandse muntsoorten. De schelling werd ontworpen om zo een munt van betere kwaliteit te kunnen slaan. Daarnaast moest op de keerzijde een oorlogsschip komen, om zo de zeemacht van de Republiek te kunnen benadrukken. Zo ontstond in de volksmond de naam Scheepjesschelling. De munt werd internationaal een groot succes, maar was ook zeer gewild als handelsmunt in het Oosten.

Piedfort
De gouden herslag van de Scheepjesschelling – Piedfort editie heeft de originele diameter van de West-Friese Scheepjesschelling, maar is geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collectors items. Deze dubbeldikke editie van de gouden Scheepjesschelling is dan ook dubbel zo bijzonder.

Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling uit West-Friesland toont een oorlogsschip met op het achtersteven een vlag en de tekst ‘DEVS. FORTITVDO. ET. SPES. NOSTRA’. Deze spreuk is voluit: Deus Fortitudo Et Spes Nostra, dit betekent ‘God is onze kracht en hoop’.  De keerzijde toont het provinciewapen van West-Friesland en het omschrift ‘MON. NOV. ORDIN. WEST. FRISIASE, voluit MONETA NOVA ORDINUM FRISIAE; wat betekent: nieuwe zilveren munt van Friesland.

In unieke munthouder
De gouden herslag van de Scheepjesschelling wordt geleverd in een zeer bijzondere munthouder, ontwikkeld in samenwerking met Marketiger, dé specialist in 3D-printen. De verpakking, in de vorm van een schatkistje, is vervaardigd van 3D geprint hars. De vorm van het schatkistje verwijst naar de populariteit van deze handelsmunt uit 1678.  De munt heeft over vele zeeën gevaren en zal in menig schatkist beland zijn. De schatkist is voorzien van een deksel met daarop het logo van de Koninklijke Nederlandse Munt. Wanneer de deksel wordt geopend, ligt de herslag van de Scheepjesschelling op een kunststof paars kussen. De schatkisten zijn allemaal genummerd aan de zijkant, waardoor u een gepersonaliseerde verpakking heeft voor uw gouden Scheepjesschelling. De mooie munthouder zorgt ervoor dat de Scheepjesschelling een schitterende en opvallende plek krijgt in uw collectie.

Specificaties munthouder

Materiaal 3D geprint hars
Hoogte 5 cm
Breedte 5 cm
Lengte 8,5 cm
Nummering Zijkant
Meer informatie
Artikelnummer 0115169
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 22,58 g
Diameter 29 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10