Onderscheidingen

Filteren en rangschikken

 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. Authenticity checked by experts

  The producer of coins for more than 450 years

  Secure connection at checkout

36
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Onderscheidingen

Onderscheidingen zijn een van de vele uitgiften die bij de Koninklijke Nederlandse Munt worden gemaakt. In ons eigen atelier vervaardigen zilversmeden de onderscheidingen van de allerhoogste kwaliteit. De Koninklijke onderscheidingen zijn voor dames en heren te bestellen en worden met de hand gemaakt. Het is dan ook mogelijk om via deze pagina officiële miniaturen en draaginsignes te bestellen, behorend bij uw onderscheidingen. Het maken van alle onderscheidingen wordt gedaan op aanvraag. Voordat de miniatuur of insigne wordt gemaakt, zal de aanvraag eerst geverifieerd worden bij de Kanselarij der Nederlandse Orden. Een koninklijke onderscheiding aanvragen kan via de gemeente. Behalve gouden en zilveren munten worden er dus ook veel andere dingen bij de Koninklijke Nederlandse Munt gemaakt.

Voor dames en heren

Ooit nagedacht over waar het Koningsdag lintje wordt gemaakt? De lintjesregen die ieder jaar plaatsvindt, heeft veel lintjes nodig. Deze worden stuk voor stuk gemaakt in het atelier van de Koninklijke Nederlandse Munt. Van de hoogste militaire onderscheiding, de Militaire Willems-Orde, tot de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje – Nassau Civiel: er zijn diverse soorten onderscheidingen die bij ons worden gemaakt. Voor zowel dames als heren zijn er verschillende soorten miniaturen en draaginsignes verkrijgbaar, afhankelijk van de onderscheiding.

Miniaturen en draaginsignes

De meest voorkomende type lintjes zijn de miniaturen en draaginsignes. Miniaturen zijn een kleinere versie van een medaille dat wordt opgespeld bij feestelijke gelegenheden. Naast de miniatuur ontvangt de persoon die de Koninklijke onderscheiding krijgt, ook een draaginsigne. Dit is een klein strikje in oranje en blauw en kan dagelijks gedragen worden, meestal op nette kleding. Bij de Koninklijke Nederlandse Munt zijn we maanden van tevoren al bezig met het maken van de Koninklijke onderscheidingen. Penningen of munten als geschenk geven of om iemand te bedanken behoort ook altijd tot de mogelijkheden: bestel online en krijg dit snel thuis gestuurd.