Raymond van Barneveld Penning

€ 29,95
Raymond van Barneveld Penning

Raymond van Barneveld Penning

€ 29,95
Officiële uitgifte ter ere van het afscheid en de roemrijke carrière van dartlegende Raymond van Barneveld
  • Streng gelimiteerde uitgifte van slechts 501 stuks!
  • Gedetailleerd 3D portret van professioneel darter Raymond van Barneveld
  • Uniek ontwerp van een dartbord op de keerzijde
  • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Maximaal 1 per persoon 
Levering vanaf 8 februari 2020
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Raymond van Barneveld neemt dit jaar afscheid van de professionele dartsport. Op 8 februari 2020 viert hij zijn officiële afscheid in AFAS Live. Om het afscheid en de roemrijke carrière van Raymond van Barneveld te vieren, geeft de Koninklijke Nederlandse Munt nu een speciale penning uit!

Onze dartlegende “Barney” behoort al ruim 2 decennia tot de beste darters ter wereld. Van Barneveld werd bekend toen hij als postbode in 1998 de eerste Nederlandse wereldkampioen darts werd door de finale te winnen van Richie Burnett. Dit was nog maar het begin van het succes van Van Barneveld. Hij mag zichzelf inmiddels vijfvoudig wereldkampioen noemen: vier keer bij de British Darts Organisation (BDO) en één keer bij de Professional Darts Corporation (PDC). Daarnaast werd Van Barneveld in 1999 door Prinses Beatrix geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Wist u dat… Raymond van Barneveld zelf ook fervent muntliefhebber is?

Het ontwerp
Op de voorzijde van de penning wordt het 3D portret van Raymond van Barneveld getoond. Het portret wordt omlijst door de flights van dartpijlen die tezamen een symbolische bladerkroon vormen; daaromheen wordt een sierlijke parelrand weergeven. Daarnaast is de tekst “5-times World Champion” weergeven met de 5 bijbehorende sterren. Tot slot vindt u het munthuis- en muntmeesterteken op de voorzijde.

Op de keerzijde van de penning staat, uiteraard, een dartbord centraal.

De Raymond van Barneveld Penning is verpakt in een stoere blisterverpakking met daarop de bekende Barney Army dartpijl flight. Centraal in deze flight is de voorzijde van de penning met het portret van Raymond van Barneveld. De achterzijde van de verpakking toont het silhouette van de winnaar Raymond van Barneveld in zijn triomfantelijke pose. De keerzijde van de penning is in de blisterverpakking ook zichtbaar.
Meer informatie
Artikelnummer 0106630
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 501 stuks in blister verpakking