Raymond van Barneveld Verguld

€ 199,95
Raymond van Barneveld Verguld

Raymond van Barneveld Verguld

€ 199,95
Officiële uitgifte ter ere van het afscheid en de roemrijke carrière van dartlegende Raymond van Barneveld. 
  • Extreem gelimiteerde uitgifte van slechts 50 stuks!
  • Gedetailleerd 3D portret van professioneel darter Raymond van Barneveld
  • Geleverd in bedrukte raamcassette met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Uniek ontwerp van een dartbord op de keerzijde
  • Maximaal 1 per persoon 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Raymond van Barneveld neemt dit jaar afscheid van de professionele dartsport. Op 8 februari 2020 viert hij zijn officiële afscheid in AFAS Live. Om het afscheid en de roemrijke carrière van Raymond van Barneveld te vieren, geeft de Koninklijke Nederlandse Munt nu een speciale penning uit!

Onze dartlegende “Barney” behoort al ruim 2 decennia tot de beste darters ter wereld. Van Barneveld werd bekend toen hij als postbode in 1998 de eerste Nederlandse wereldkampioen darts werd door de finale te winnen van Richie Burnett. Dit was nog maar het begin van het succes van Van Barneveld. Hij mag zichzelf inmiddels vijfvoudig wereldkampioen noemen: vier keer bij de British Darts Organisation (BDO) en één keer bij de Professional Darts Corporation (PDC). Daarnaast werd Van Barneveld in 1999 door Prinses Beatrix geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Wist u dat… Raymond van Barneveld zelf ook fervent muntliefhebber is?

Het ontwerp
Op de voorzijde van de penning wordt het 3D portret van Raymond van Barneveld getoond. Het portret wordt omlijst door de flights van dartpijlen die tezamen een symbolische bladerkroon vormen; daaromheen wordt een sierlijke parelrand weergeven. Daarnaast is de tekst “ 5-times World Champion” met de 5 bijbehorende sterren. Tot slot vindt u het munthuis- en muntmeesterteken op de voorzijde.

Op de keerzijde van de penning staat, uiteraard, een dartbord centraal.

In het randschrift van de penning kunt u de volgende slogan teruglezen: There can be only one ***** Deze tekst komt uit de fantasy film ‘Highlander’ (1982). Deze film staat voor Raymond van Barneveld symbool voor de overwinning. Dit is ook terug te zien in de bekende pose die hij aanneemt na het winnen van een belangrijke wedstrijd.
Meer informatie
Artikelnummer 0106651
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Metaal Cu/Zn
Gehalte 70/30 Verguld
Gewicht 10,9 g
Diameter 33,0 mm
Randschrift There can be only one *****
Kwaliteit Proof
Oplage 50