Richard Krajicek Wimbledon jubileum Goud 1 ounce

€ 3.499,00
Richard Krajicek Wimbledon jubileum Goud 1 ounce

Richard Krajicek Wimbledon jubileum Goud 1 ounce

€ 3.499,00
  • In samenwerking met de Krajicek Foundation
  • Voorzien van een exacte kopie van de Wimbledon-beker op de keerzijde
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
  • De Royal Delft munthouders mét handtekening zijn exclusief genummerd!
  • Slechts 14 stuks verkrijgbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Op 7 juli 2021 is het precies 25 jaar geleden sinds de overwinning van Richard Krajicek op Wimbledon, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Hij was de allereerste (en nog steeds de enige) Nederlandse man ooit die het grandslamtoernooi won, een hele prestatie! Na zijn overwinning op Wimbledon heeft Krajicek de Krajicek Foundation opgericht om sport en spel onder kinderen en jongeren in aandachtswijken te bevorderen. De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert drie uitgiften waarmee we stilstaan bij de impact van Richard Krajicek op het Nederlandse sportlandschap.
 
De Krajicek Foundation
In 1997 gaf Krajicek een tennisclinic in Haagse Schilderwijk. Hier merkte hij dat voor veel kinderen sporten en spelen in een veilige omgeving dicht bij huis niet vanzelfsprekend was. Daarom richtte hij de Krajicek Foundation op. De Foundation heeft als doel om jeugd in aandachtswijken te motiveren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Daarnaast leren jongeren in de Krajicek Academy zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Ook is Richard Krajicek de bedenker van de jaarlijkse Koningsspelen: het sportieve Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Met het oprichten van zijn Foundation en andere initiatieven, zet Krajicek zich al bijna 25 jaar in voor een sportieve, verbonden en sociale samenleving.
 
Ontwerp en verpakking
Ter ere van het 25-jarig jubileum van Richard Krajiceks overwinning op Wimbledon heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale uitgifte ontworpen. In zeer beperkte oplage is er een exclusieve Goud Proof Richard Krajicek-penning verkrijgbaar, onze allerhoogste kwaliteit. Op de voorzijde is Krajicek zelf te bewonderen, omkranst door een winnaarskroon van zijn geliefde tennisrackets en -ballen. Daarnaast ziet u in silhouet Krajiceks welbekende overwinningsslide op de knieën over de baan. De teksten benadrukken het jubileum: ‘25th Anniversary’, ‘Wimbledon Champion 1996’. Anders dan bij de penning in coincard en de Zilver Proof-penning, staat op de keerzijde van de Goud Proof-penning de gouden Wimbledon-trofee afgebeeld. Bovendien komt de gouden penning in een prachtige, genummerde munthouder van Royal Delft met Richard Krajiceks handtekening. De oplage van slechts 14 gouden Richard Krajicek-penningen weerspiegelt de datum waarop Krajicek Wimbledon won: de 7de van de 7de maand. Al met al een waar collector’s item!

Specificaties Royal Delft munthouder
Materiaal Royal Delft aardewerk
Gewicht 135 g
Afmeting 71 x 72 mm
Oplage 14 stuks
Ontwerp Handgemaakt, uniek genummerd met 24k gouden transfer
Meer informatie
Artikelnummer 0111569
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 14