Richard Krajicek Wimbledon jubileum in coincard

€ 10,00
Richard Krajicek Wimbledon jubileum in coincard

Richard Krajicek Wimbledon jubileum in coincard

€ 10,00
  • Vier 25 jaar Richard Krajiceks overwinning op Wimbledon!
  • In samenwerking met de Krajicek Foundation
  • Inclusief Richard Krajicek-penning met levensecht portret design
  • De Nederlandse 20 en 5 cent komen niet in circulatie en zijn alleen in onze muntsets verkrijgbaar
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Op 7 juli 2021 is het precies 25 jaar geleden sinds de overwinning van Richard Krajicek op Wimbledon, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Hij was de allereerste (en nog steeds de enige) Nederlandse man ooit die het grandslamtoernooi won, een hele prestatie! Na zijn overwinning op Wimbledon heeft Krajicek de Krajicek Foundation opgericht om sport en spel onder kinderen en jongeren in aandachtswijken te bevorderen. De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert drie uitgiften waarmee we stilstaan bij de impact van Richard Krajicek op het Nederlandse sportlandschap.
 
De Krajicek Foundation
In 1997 gaf Krajicek een tennisclinic in Haagse Schilderwijk. Hier merkte hij dat voor veel kinderen sporten en spelen in een veilige omgeving dicht bij huis niet vanzelfsprekend was. Daarom richtte hij de Krajicek Foundation op. De Foundation heeft als doel om jeugd in aandachtswijken te motiveren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Daarnaast leren jongeren in de Krajicek Academy zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Ook is Richard Krajicek de bedenker van de jaarlijkse Koningsspelen: het sportieve Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Met het oprichten van zijn Foundation en andere initiatieven, zet Krajicek zich al bijna 25 jaar in voor een sportieve, verbonden en sociale samenleving.
 
Ontwerp
Ter ere van het 25-jarig jubileum van Richard Krajiceks overwinning op Wimbledon heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale uitgifte ontworpen. Waan je in het Wimbledonstadion met de sportieve coincard geïnspireerd door een tennisbaan! De coincard heeft een nominale waarde van 25 cent die het 25-jarig jubileum symboliseert. Naast de 20 en 5 cent bevat de coincard een exclusieve Richard Krajicek-penning. Op de voorzijde is Krajicek zelf te bewonderen, omkranst door een winnaarskroon van zijn geliefde tennisrackets en -ballen. Daarnaast ziet u in silhouet Krajiceks welbekende overwinningsslide op de knieën over de baan. De teksten benadrukken het jubileum: ‘25th Anniversary’, ‘Wimbledon Champion 1996’. Op de keerzijde staat een tennisbal afgebeeld met de handtekening van Richard Krajicek.
 
Specificaties penning
Metaal Messing
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 8,4 g
Diameter 26,5 mm
Rand Glad
Oplage 7.500 stuks
 
Meer informatie
Artikelnummer 0111547
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Rand Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 25 cents
Oplage 7.500