Richard Krajicek Wimbledon jubileum Zilver 1 ounce

€ 199,00
Richard Krajicek Wimbledon jubileum Zilver 1 ounce

Richard Krajicek Wimbledon jubileum Zilver 1 ounce

€ 199,00
  • Vier 25 jaar sinds Richard Krajiceks overwinning op Wimbledon!
  • In samenwerking met de Krajicek Foundation
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Oplage slechts 500 stuks!
  • Geleverd in luxe munthouder van Royal Delft, mét handtekening van Richard Krajicek
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

 
Op 7 juli 2021 is het precies 25 jaar geleden sinds de overwinning van Richard Krajicek op Wimbledon, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Hij was de allereerste (en nog steeds de enige) Nederlandse man ooit die het grandslamtoernooi won, een hele prestatie! Na zijn overwinning op Wimbledon heeft Krajicek de Krajicek Foundation opgericht om sport en spel onder kinderen en jongeren in aandachtswijken te bevorderen. De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert drie uitgiften waarmee we stilstaan bij de impact van Richard Krajicek op het Nederlandse sportlandschap.
 
De Krajicek Foundation
In 1997 gaf Krajicek een tennisclinic in Haagse Schilderwijk. Hier merkte hij dat voor veel kinderen sporten en spelen in een veilige omgeving dicht bij huis niet vanzelfsprekend was. Daarom richtte hij de Krajicek Foundation op. De Foundation heeft als doel om jeugd in aandachtswijken te motiveren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Daarnaast leren jongeren in de Krajicek Academy zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Ook is Richard Krajicek de bedenker van de jaarlijkse Koningsspelen: het sportieve Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Met het oprichten van zijn Foundation en andere initiatieven, zet Krajicek zich al bijna 25 jaar in voor een sportieve, verbonden en sociale samenleving.
 
Ontwerp en verpakking
Ter ere van het 25-jarig jubileum van Richard Krajiceks overwinning op Wimbledon heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale uitgifte ontworpen. Voor de echte tennisfan en muntliefhebber is de exclusieve Richard Krajicek-uitgifte verkrijgbaar in het Zilver Proof, onze allerhoogste kwaliteit. Op de voorzijde is Krajicek zelf te bewonderen, omkranst door een winnaarskroon van zijn geliefde tennisrackets en -ballen. Daarnaast ziet u in silhouet Krajiceks welbekende overwinningsslide op de knieën over de baan. De teksten benadrukken het jubileum: ‘25th Anniversary’, ‘Wimbledon Champion 1996’. Op de keerzijde staat een tennisbal afgebeeld met de handtekening van Richard Krajicek. Bovendien komt de zilveren uitgifte in een prachtige, luxe munthouder van Royal Delft met Richard Krajiceks handtekening: een aardenwerk tennisbal. Er zijn maar 500 zilveren Richard Krajicek-uitgiften beschikbaar, wees er dus snel bij!
 
Specificaties Royal Delft munthouder
Materiaal Royal Delft aardenwerk
Gewicht 135 g
Afmeting 71 x 72 mm
Oplage 500 stuks
Ontwerp Handgemaakt met ‘in-glazuur’ transfer
Meer informatie
Artikelnummer 0111564
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Kwaliteit Proof
Oplage 500