Rijksdaalder Ring

€ 69,95
Rijksdaalder Ring

Rijksdaalder Ring

€ 69,95
Nostalgisch sieraad met de hand vervaardigd uit een historische rijksdaalder.
  • Zilveren muntring van hoge kwaliteit met glanzende look
  • Beschikbaar in de maten 16 t/m 24. Bekijk de maattabel!
  • Kies nu uw eigen favoriete jaartal*
Dit is een handgemaakt sieraad, levering binnen 3 weken.
*Wanneer u geen specifiek jaartal wenst, kunt u kiezen voor de optie 'nvt'.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De rijksdaalder, ofwel de knaak, is niet alleen als munt nostalgisch, maar ook in de volksmond. Zo wordt er nog regelmatig heimelijk teruggekeken op de tijd dat er met deze munt betaald kon worden.

Betalen kunnen we er dus niet meer mee, maar we kunnen het wel bij ons dragen! De 2,5 guldenmunt kan vanaf nu aan de hand gedragen worden in de vorm van een authentiek sieraad: de Muntring.

Deze Muntring, vervaardigd uit een zilveren rijksdaalder munt, kan worden besteld met een specifiek jaartal van 1959 t/m 1966. Dit waren de jaren waarin de rijksdaalder met 72% zilver geslagen werd. In de jaren hierop is er gekozen voor een lager gehalte zilver, want de zilverprijs was simpelweg vele malen hoger dan de nominale waarde van een ‘daalder’.

Maatvoering
De Muntring is handgemaakt* door de zilversmid en straalt, net als de munt zelf, vakmanschap uit. Het sieraad wordt op maat gemaakt. Het kiezen van de juiste maat van de Rijksdaalder Ring kan aan de hand van het maatadvies. De ring is beschikbaar in de maten 16 t/m 24.

De Rijksdaalder Ring is het perfecte accessoire voor iedereen met heimwee naar het Gulden tijdperk. Niet alleen leuk om te kopen, maar ook geweldig om te krijgen. Als bijvoorbeeld een cadeau!**

*De Rijksdaalder Muntring wordt met de hand en op maat gemaakt. Om de kwaliteit van het vakmanschap te waarborgen, heeft het sieraad een langere productietijd. Levering vindt plaats binnen drie weken.
**Losse Guldenmunt, afgebeeld in video’s en afbeeldingen, wordt niet meegeleverd.
Meer informatie
Artikelnummer 0106551
Niet te bestellen tekst Tijdelijk niet bestelbaar
Jewelry Ja
Metaal Zilver
Gewicht Divers
Diameter Divers