Sven Kramer penning in coincard

€ 12,50
Sven Kramer penning in coincard

Sven Kramer penning in coincard

€ 12,50
  • Een ode aan een Nederlandse schaatslegende
  • In samenwerking met de Sven Kramer Academy (SKA) en Team Jumbo-Visma
  • Sportieve uitgifte met illustratie van Sven Kramer
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wist u dat Sven Kramer de meest succesvolle Nederlandse man is op de Olympische Spelen? Hij heeft in totaal 9 Olympische medailles gewonnen, waarvan vier goud. Hij werd 3 keer Olympisch Kampioen op zijn favoriete afstand, de 5.000 meter. Ook op Europese- en Wereldkampioenschappen schaatste Sven niet onverdienstelijk. Hij werd 9 keer Wereldkampioen Allround en maar liefst 10 keer Europees Kampioen Allround.  In 2022 nam Sven Kramer afscheid van het schaatsen. Bij zijn afscheid in Thialf werd hij benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Ook werd hij bij deze gelegenheid benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Sven Kramer Academy
“Mijn droom is dat ieder kind minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren”. Met deze woorden lanceerde Sven Kramer in 2020 de Sven Kramer Academy. Met deze academie is het voor kinderen mogelijk om te leren schaatsen. Dit gebeurt op basis van een multidisciplinair (schaats)leerplan. Ook staat er iedere week een ander thema centraal, maar is plezier altijd de belangrijkste basis. Met de academie wil Sven Kramer een bijdrage leveren aan de toekomst van de schaatssport in Nederland.

Ontwerp
Als hommage aan de indrukwekkende carrière van Sven Kramer heeft de Koninklijke Nederlandse Munt, in samenwerking met de Sven Kramer Academy en Team Jumbo-Visma, een speciale uitgifte ontworpen. De coincard bevat aan de voorzijde een afbeelding van Sven Kramer. Aan de achterzijde staat het logo van de Sven Kramer Academy en de specificaties van de penning.

De voorzijde van de penning bevat meerdere elementen. Rechtsboven op de penning staat het portret van Sven Kramer. Aan de linkerzijde bevindt zich een schaatsende figuur, refererend aan de successen die Kramer heeft behaald in zijn carrière. Linksonder staat de naam ‘Sven Kramer’.  Onderaan bevinden zich 5 schaatsende figuren, een verwijzing naar de prestaties die Sven Kramer heeft bereikt in teamverband. Rondom de voorzijde van de penning zijn kleine schaatsen afgebeeld. Op de keerzijde is het logo van de Sven Kramer Academy afgebeeld en vindt u het muntmeester- en munthuisteken.

Meer informatie
Artikelnummer 0115319
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4000