Tarzan of the Apes penning in coincard

€ 12,50
Tarzan of the Apes penning in coincard

Tarzan of the Apes penning in coincard

€ 12,50
  • Ter ere van het 110 jarig jubileum van het eerste Tarzanverhaal
  • Speciale 3D-penning
  • Nostalgische coincard, geïnspireerd op de boeken van Edgar Rice Burroughs
  • Onderdeel van de Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wie kent de iconische figuur Tarzan niet? Er zijn al heel wat films en series gemaakt over de fictieve koning van de jungle. Maar wist u ook dat Tarzan van oorsprong de hoofdpersoon is in een boekenreeks? Het allereerste verhaal van schrijver Edgar Rice Burroughs, Tarzan of the Apes, werd in 1912 in een tijdschrift gepubliceerd. Ter ere van het 110-jarige jubileum van dit eerste verhaal slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een uitgifte voor dit inmiddels iconische figuur.

Het klassieke Tarzan-verhaal is vrijwel niemand onbekend: John Clayton wordt geboren in de jungle in Afrika, nadat zijn ouders hier zijn gestrand na een schipbreuk. Zijn ouders overlijden en John wordt geadopteerd door de apin Kala, die hem Tarzan noemt. Tarzan groeit op tussen de apen, maar kent zijn ware afkomst niet. Wanneer hij in het hutje van zijn ouders kinderboekjes vindt, gaat hij op zoek naar zijn ware verleden. Tarzan blijkt een grote bron van inspiratie voor vele generaties. De eerste Tarzanfilm komt uit in 1918 en in de jaren die daarop volgen komen er steeds meer filmadaptaties uit, waaronder de animatiefilm van Disney in 1999.

Ontwerp
Voor de penning is gekozen voor een 3D-ontwerp. De keerzijde bevat het Tarzan logo met daarachter de bekende lianen uit de jungle. Op de voorzijde staat Tarzan afgebeeld, terwijl hij een speer en de manen van een leeuw vasthoudt. Bovenin staat de tekst ‘Since 1912’, het jaartal waarin het eerste Tarzan-verhaal uitkwam. De penning wordt geleverd in een coincard, welke aan de voorzijde is voorzien van verschillende covers van originele Tarzan boeken en films. De achterzijde van de coincard is voorzien van een zwart-wit tekening, met daarop enkele belangrijke figuren uit de boeken, waaronder Tarzan en zijn geliefde Jane.

© Edgar Rice Burroughs, Inc. All Rights Reserved. Trademarks Tarzan™, Tarzan of the Apes™, Lord of the Jungle™, John Clayton™, Kala™, and Edgar Rice Burroughs™ Owned by Edgar Rice Burroughs, Inc. Associated logos, characters, names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks of Edgar Rice Burroughs, Inc. Used by Permission. 

Meer informatie
Artikelnummer 0115500
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000