Themaset 2020

€ 29,95
Themaset 2020

Themaset 2020

€ 29,95
Volg het Koningspaar tijdens 75 jaar vrijheid
  • Set met alle Nederlandse euromunten 2020 in BU-kwaliteit
  • Inclusief unieke vrijheidsuitgifte met het Wilhelmus!
  • Afsluitende uitgifte ter ere van 75 jaar vrijheid
  • Met indrukwekkende foto’s van het Koningspaar
  • Op deze uitgifte is een abonnement mogelijk
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Themaset van de Koninklijke Nederlandse Munt staat geheel in het teken van het Koningshuis. Deze bijzondere muntset viert jaarlijks de mijlpalen uit het leven van de leden van de Koninklijke familie. Huwelijken, staatsbezoeken, bijzondere publieke optredens, kroonverjaardagen en geboortes komen voorbij in de onder verzamelaars zeer geliefde uitgifte.

Themaset 2020
De Koninklijke familie speelt een belangrijke en verbindende rol in de nationale viering van 75 jaar vrijheid. De Themaset van 2020 neemt u mee langs enkele belangrijke gebeurtenissen en herdenkingen van het themajaar. Zo staan we stil bij het bezoek van het Koniningspaar aan het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en de bijzondere Dodenherdenking op de lege Dam in Amsterdam. De indrukwekkende foto’s van het Koningspaar en de achtergrondinformatie in de luxe verpakking maken de Themaset van 2020 zeer memorabel.

Ontwerp
In de Themaset vindt u, naast alle acht glanzende Nederlandse euromunten 2020 in BU-kwaliteit, een speciaal voor dit thema zwaar verzilverde herdenkingsuitgifte. De voorzijde toont een vredesduif met olijftak. De olijftak is een eeuwenoud symbool, voor vrede, verzoening en hoop. In drie circkels leest u de teksten ‘75 jaar vrijheid’, ‘Geef vrijheid door’ en het jaartal 2020. ‘Geef vrijheid door’ is de leus van het themajaar 75 jaar vrijheid, waarbij men gevraagd wordt zich in te zetten voor de waarde van vrijheid.

Op de keerzijde vindt u de kaart van Nederland met daar overheen het Wilhelmus in microtekst. Juist in het jaar waarin we fysiek van elkaar gescheiden zijn, verbindt het volkslied ons. Door middel van innovatieve techniek wordt het volkslied dan ook verspreid over ons hele land. De exclusieve uitgifte brengt een eerbetoon aan de bijzondere herdenking op 4 mei en het lustrumjaar 75 jaar vrijheid.

Specificaties penning
Metaal Zwaar verzilverd
Gewicht 9,38 g
Diameter 30,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirciulated
Oplage 3.000
Meer informatie
Artikelnummer 0109281
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Metaal Divers
Diameter Divers
Rand Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 3.000