Zomercarnaval Rotterdam Goud 1 ounce

€ 2.899,00
Zomercarnaval Rotterdam Goud 1 ounce

Zomercarnaval Rotterdam Goud 1 ounce

€ 2.899,00
  • In samenwerking met het Zomercarnaval Rotterdam
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Gelimiteerde oplage van 10 stuks
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Een explosie van kleur, dans en passie, een unieke mix van culturen en heel veel gezelligheid: welkom bij het Zomercarnaval Rotterdam, een feestelijk spektakel dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers aantrekt. De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert hiervoor ook een speciale gouden uitgifte, welke onderdeel is van de serie ‘Immaterieel Erfgoed in Nederland’.

Zomercarnaval Rotterdam
Het Zomercarnaval Rotterdam is een jaarlijks terugkerend carnaval waarbij Rotterdam in het teken staat van pracht en praal. De straten van de havenstad krijgen nog meer kleur. De straatparade vormt het hoogtepunt van het Zomercarnaval Rotterdam: gekostumeerde carnavalisten vermaken toeschouwers met opzwepende muziek en uitbundige dans. Dit multiculturele feest brengt groepen en stijlen uit verschillende culturen samen: zo speelt het carnaval een belangrijke rol in de toename van respect voor verschillende culturele tradities. Sinds 2016 is het Zomercarnaval Rotterdam opgenomen in het Inventaris Immaterieel Erfgoed.
 
Het ontwerp
De Goud 1 ounce uitgifte bevat aan de voorzijde een mooie, afbeelding van een deelneemster aan het Zomercarnaval Rotterdam. Bovenaan staat de tekst: ‘Zomercarnaval Rotterdam’. De keerzijde van de Goud 1 ounce uitgifte is voorzien van het logo van Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Deze tekst staat dan ook rondom het logo. In de achtergrond is een samenspel van veren zichtbaar. Ook het munthuisteken en muntmeesterteken staan onderin afgebeeld.

Meer informatie
Artikelnummer 0114753
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10