Zomercarnaval Rotterdam penning in coincard

€ 12,50
Zomercarnaval Rotterdam penning in coincard

Zomercarnaval Rotterdam penning in coincard

€ 12,50
  • Onderdeel van de serie “Immaterieel Erfgoed in Nederland”
  • In samenwerking met het Zomercarnaval Rotterdam
  • Onderdeel van de Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Een explosie van kleur, dans en passie, een unieke mix van culturen en heel veel gezelligheid: welkom bij het Zomercarnaval Rotterdam, een feestelijk spektakel dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers aantrekt! De Koninklijke Nederlandse Munt brengt een exclusieve coincard uit voor het Zomercarnaval Rotterdam, welke onderdeel is van de serie ‘Immaterieel Erfgoed in Nederland’.

Zomercarnaval Rotterdam
Het Zomercarnaval Rotterdam is een jaarlijks terugkerend carnaval waarbij Rotterdam in het teken staat van pracht en praal. De straten van de havenstad krijgen nog meer kleur. De Straatparade vormt het hoogtepunt van het Zomercarnaval Rotterdam: gekostumeerde carnavalisten vermaken toeschouwers met opzwepende muziek en uitbundige dans. Dit multiculturele feest brengt groepen en stijlen uit verschillende culturen samen: zo speelt het carnaval een belangrijke rol in de toename van respect voor verschillende culturele tradities. Sinds 2016 is het Zomercarnaval Rotterdam opgenomen in het Inventaris Immaterieel Erfgoed.  
 
Het ontwerp
De coincard voor het Zomercarnaval Rotterdam is kleurrijk en straalt passie uit: hiermee wordt de sfeer van het carnaval goed gevangen. De voorzijde bestaat uit verschillende vrolijke afbeeldingen waarin de vele kleuren en het gebruik van mooie kostuums goed naar voren komen. Het logo van Stichting Zomercarnaval Nederland is ook op de voorzijde te vinden. De keerzijde bevat ook een kleurrijke afbeelding. Daarnaast staat hier informatie over de penning.
Meer informatie
Artikelnummer 0114308
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000