2 september 2014: onthulling assortiment nieuwe Nederlandse 5 en 10 euro herdenkingsmunt!

05 augustus 2014

Op dinsdag 2 september wordt het assortiment van de tweede 5 en 10 euro herdenkingsmunt van 2014 onthuld. Ook start dan de verkoop van de uitgifte in verschillende verzamelkwaliteiten, waaronder zilver en goud. De munt staat in het teken van de Kinderdijkse Molens en is de derde uitgifte in de serie Nederlands Werelderfgoed. In 2012 startte deze serie met het Grachtengordel Vijfje, in 2013 verscheen het Rietveld Vijfje. Tine Melzer tekent voor het ontwerp van de eerste drie munten.

Van 2012 tot 2020 wordt er ieder jaar een bijzondere herdenkingsmunt uitgegeven in het teken van het Nederlands Werelderfgoed. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Nederland had bij het starten van deze serie herdenkingsmunten negen door UNESCO erkende werelderfgoederen. Onlangs werd de Van Nelle Fabriek ook toegevoegd aan de lijst.

De Molens van Kinderdijk-Elshout


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close