Het Koningstientje: de allereerste munt met portret Willem-Alexander

16 april 2013

Het Koningstientje is de allereerste herdenkingsmunt met het portret van de toekomstige Koning Willem-Alexander. Deze 10 euro herdenkingsmunt wordt uitgegeven door het ministerie van Financiën vanwege de inhuldiging van onze nieuwe Koning op dinsdag 30 april in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Het is een 10 euromunt, omdat het een Koninklijk thema betreft. Bekijk in onze webwinkel alle bijzondere uitgiften van het Koningstientje.Het ontwerp
Samenbindend, vertegenwoordigend en aanmoedigend; zo ziet Koning Willem-Alexander het Koningschap. Deze elementen vormen de richtlijn voor het ontwerp van het Koningstientje van de hand van Persijn Broersen & Margit Lukács.

De voorzijden van de munt toont deels de tekst 'Je Maintiendrai'en een baldakijn dat een theater suggereert met Willem-Alexander in de schijnwerpers. De keerzijde van de munt toont het het andere deel van de vaandeltekst en toont een blik vanachter de coulissen op het publiek, aan wie Willem-Alexander zijn eed aflegt.


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close