Het Vredespaleis Vijfje – nu in de webwinkel!

15 augustus 2013

Het Vredespaleis Vijfje is de vierde officiële herdenkingsmunt van 2013: een 5 euro herdenkingsmunt ter ere van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis in Den Haag. Bestel de munt nu in onze webwinkel!

Het is eind augustus 100 jaar geleden dat Koningin Wilhelmina het Vredespaleis in Den Haag opende. Sindsdien groeide het paleis uit tot wereldwijd symbool van Vrede en Recht. Het jubileum wordt gevierd tussen 28 augustus en 21 september, de VN Dag van de Vrede, met allerlei evenementen die ons eraan herinneren dat we moeten blijven werken aan een vreedzame wereld.
Het Vredespaleis is het kloppend hart van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht en van Nederland als expertisecentrum op dit gebied.

Het ontwerp

Ontwerper Thom Puckey koos voor een eenvoudige, heldere en open voorzijde van een koning in aankomst. Jong en toekomstgericht met alle ruimte om te groeien. In de beeltenis van het Vredespaleis wordt het gevoel van het volle, decoratieve en uitbundige interieur en de architectuur gereflecteerd. De woorden Arbitrage, Recht en Vrede zijn afkomstig uit verschillende betitelingen van het paleis. De afgebeelde rechters, een man en een vrouw, benadrukken het belang van de rechtspraak.

Bekijk hier een filmpje van een proefafslag van het Vredespaleis Vijfje!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close