Mis ze niet: de Gouden Dukaten 2014

31 juli 2014

Dit jaar exclusiever dan ooit, de Enkele en Dubbele Gouden Dukaten 2014. Voor het eerst slaat de Koninklijke Nederlandse Munt deze bijzondere uitgiften op basis van voorintekening. U bepaalt dus de oplage! Maar let op: de munten zijn alleen voor 15 augustus 2014 17.00 uur te bestellen. Tevens wordt de maximale oplage niet overschreden. Na 15 augustus wordt de oplage van deze munt vastgesteld op het aantal intekeningen en zodoende uitverkocht. De definitieve oplage wordt op deze website bekendgemaakt.

Er worden in 2014 niet meer dan 1.500 Enkele Gouden Dukaten en 1.000 Dubbele Gouden Dukaten uitgegeven. Wees verzekerd van dit geliefde verzamelobject en bemachtig snel de eenmalige uitgiften.

Enkele Gouden Dukaat 2014 >
Dubbele Gouden Dukaat 2014 >


De rijke traditie van de Nederlandse Gouden Dukaten voert terug tot 1586. Door de eeuwen heen heeft de Gouden Dukaat een bijzondere status verworven als handelsmunt. Lange tijd speelde de munt een voorname rol in het internationale handelsverkeer. De Gouden Dukaat is dan ook iconisch voor de Nederlandse handelsgeest.

De munt is verkrijgbaar in twee varianten: de Enkele Gouden Dukaat en de Dubbele Gouden Dukaat. De Dubbele Gouden Dukaat onderscheidt zich door het dubbele gewicht en de dubbele parelrand in het ontwerp. De Gouden Dukaten zijn gebaseerd op een authentiek ontwerp uit 1817. En is een zeer geliefd verzamelobject!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close