Nieuwe 2 euro herdenkingsmunt 2012: 10 jaar Euro

14 december 2011

De eerste herdenkingsmunt van 2012 is de bijzondere 2 euro herdenkingsmunt met als thema ’10 jaar euro’. In januari 2012 is het namelijk tien jaar geleden dat de euromunten en –biljetten in omloop kwamen. Deze bijzondere munt herdenkt dat alle 17 lidstaten van de eurozone hun nationale munt verruilden voor de euro. De munt heeft een gemeenschappelijk ontwerp op de nationale zijde, maar is toch uniek door de vermelding van het betreffende land en het Munthuis- en Muntmeesterteken. Dit is pas de vierde 2 euro herdenkingsmunt die in Nederland wordt uitgegeven. Eerder verschenen er in heel Europa 2 euro herdenkingsmunten in 2007 (Verdrag van Rome), in 2009 (10 jaar EMU) en de eerste nationale 2 herdenkingsmunt in 2011 (Erasmus).

Lees hier meer over de 2 euromunt.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close