Nieuwe Nederlandse herdenkingsmunt: Het Grachtengordel Vijfje

25 oktober 2012

Het Grachtengordel Vijfje is de allernieuwste Nederlandse herdenkingsmunt. Deze munt wordt uitgegeven deze munt wordt uitgegeven ter ere van het Nederlands Wereldefgoed, de Amsterdamse Grachtengordel. De grachten bestaan 400 jaar in 2013. Het is de eerste uitgifte van een nieuwe serie van negen munten over het Nederlands Werelderfgoed!

Het ontwerp
Het ontwerp voor Het Grachtengordel Vijfje is van Tine Melzer. Op de voorzijde staat een strak portret van Koningin Beatrix met daarachter een wereldkaart van vingerafdrukken als mat laagje op een glanzende munt. Een symboliek voor het collectief eigendom van Nederlands Werelderfgoed en wereldwijd symbool voor de Nederlandse cultuur.

Op de keerzijde loopt de wereldkaart door wat de munt als wereld laat verschijnen. In het midden van de munt ziet u een plattegrond van de historische grachtengordel van Amsterdam volgens de officiële UNESCO-kaart. De waardeaanduiding is bewust uitgeschreven om de Nederlandse taal te benadrukken. Het Grachtengordel Vijfje draagt het UNESCO-logo en is een nationaal kunststukje waar heel Nederland trots op kan zijn!

Exclusieve prestigeset
Naast de circulatiekwaliteit, BU-kwaliteit, Zilver proof en Goud Proof bieden wij nu ook een exclusieve Prestigeset aan. Deze set van de Koninklijke Nederlandse bevat naast alle uitgiften een Zilveren eremedaille een speciale Zilveren penning met de kaart van Amsterdam.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close