Nieuwe collectie: Zilveren Wilhelmina Zegels 3D

31 augustus 2011

Vandaag is de geboortedag van Koningin Wilhelmina! Zij regeerde ruim 50 jaar over ons land. Velen bewaren nog warme herinneringen aan onze eerste vorstin. Tijdens de regeerperiode van Koningin Wilhelmina raakte het gebruik van postzegels ingeburgerd. Zij siert dan ook postzegels in de periode 1890 - 1948. In samenwerking met Koninklijke PostNL presenteren wij u de exclusieve collectie ‘Zilveren Wilhelmina Zegels 3D’, de allereerste puur Zilveren zegels van Wilhelmina!Het leven van Wilhelmina
Wilhelmina werd geboren op 31 augustus 1880 in het paleis Noordeinde in Den Haag. Zij is de dochter van Willem III en prinses Emma.

Als troonopvolger Alexander (zoon uit het eerste huwelijk van Willem III) overlijdt betekent het dat Wilhelmina de troon zal opvolgen. Al snel werd Koning Willem III ernstig ziek en stierf toen Wilhelmina slechts 10 jaar oud was. Te jong om een echte koningin te worden. Haar moeder Emma neemt tijdelijk de troon over totdat Wilhelmina op 31 augustus 1898 de leeftijd van achttien jaar bereikt. Een paar dagen na haar verjaardag wordt koningin Wilhelmina ingehuldigd in de Nieuwe kerk in Amsterdam.

Op 7 februari 1901 treedt zij in het huwelijk met Hertog Hendrik van Mecklenberg-Schwerin. Op 30 april 1909 wordt hun eerste kindje geboren, prinses Juliana.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog had Wilhelmina het best moeilijk. Gelukkig voor haar en het hele land blijft Nederland neutraal. Toch bemoeit Koningin Wilhelmina zich veel met defensie en met andere militaire zaken in Nederland. Regelmatig trekt zij er zelfs op uit om op inspectie te gaan.
Op 20 maart 1934 overlijdt Emma, de moeder van Koningin Wilhelmina. Drie maanden later sterft prins Hendrik, haar man. Een zware periode voor Wilhelmina. Maar na eerst een tijd van trieste gebeurtenissen is er daarna weer een periode met blijde gebeurtenissen. Juliana en Bernhard trouwen op 7 januari 1937 en ongeveer een jaar later, op 31 januari 1938, wordt hun eerste kindje prinses Beatrix geboren.

Op 4 september treedt Koningin Wilhelmina af en draagt ze het koningschap over aan prinses Juliana. Op 6 september wordt Juliana ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Na de abdicatie is zij nog een paar keer actief voor het volk geweest, onder andere tijdens de watersnoodramp in 1953. Op 28 november 1962 sterft zij door ouderdom in haar slaap in Paleis Het Loo. Op 8 december 1962 trekt de witte uitvaarttocht door Den Haag op weg naar de grafkelder van de Oranjes in de Nieuwe Kerk in Delft. Er staan duizenden mensen langs de kant van de weg.

Wilhelmina leefde van 1880 tot 1962 en heeft geregeerd van 1890 tot 1948.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close