Primeur: bijzondere 2 euro dubbelportret 2013

06 februari 2013

Het ministerie van Financiën heeft ons opdracht gegeven een 2 euro met dubbelportret in circulatie te brengen ter gelegenheid van de aankondiging van de troonswisseling die op 28 januari werd gedaan. Zojuist heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën in ons Muntgebouw de productie van de bijzondere 2 euro Dubbelportret 2013 gestart middels het aanzetten van de productiemachines.



Op de bijzondere munt worden zowel Hare Majesteit de Koningin als Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje geportretteerd. Daarbij wordt de regerend vorst, Koningin Beatrix, op de voorgrond afgebeeld. De Koninklijke Nederlandse Munt stapt daarmee in de voetsporen van de muntuitgifte in 1980 toen bij de troonswisseling van Prinses Juliana en Koningin Beatrix ook munten met dubbelportret werden uitgegeven. Vanaf morgen wordt deze speciale uitgifte in circulatie van het geldverkeer gebracht in een oplage van maximaal 20 miljoen stuks.

De 2 euro met dubbelportret is een wettig betaalmiddel in heel Europa. De munt met een nominale waarde van twee euro en wordt vanaf morgen via het betaalverkeer in omloop gebracht. Voor verzamelaars wordt een beperkte hoeveelheid munten geslagen in bijzondere kwaliteiten.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close