Programma Dag van de Munt 2016 bekend

26 mei 2016

Op zaterdag 11 juni vindt de Dag van de Munt plaats, dé muntbeurs van Nederland bij de Koninklijke Nederlandse Munt! De dag staat in het teken van de eerste officiële Nederlandse herdenkingsmunt het Wadden Vijfje.


Dag van de Munt uitgiften:

Dag van de Munt set 2016
Laatste deel van de vijfdelige serie Innovatieve munttechnieken, inclusief speciale penning van CuNi. Dit jaar met het thema Line Phase Modulation: Bij deze techniek wordt een bestaande afbeelding omgezet naar een lijnenpatroon. De afstand tussen de individuele lijnen varieert, waardoor er grijstinten worden gesimuleerd. Door de munt te kantelen worden de golvende lijnen zichtbaar, schitteren de golven en komt de afbeelding als het ware tot leven.

Eerste Dag uitgifte van het Wadden Vijfje
De ceremoniële Eerste Slag van het Wadden Vijfje vindt plaats op 10 juni. De Eerste Dag uitgifte vindt aansluitend plaats op www.knm.nl van 16.00 tot zaterdag 16.00. De Eerste Dag uitgifte is ook verkrijgbaar op de Dag van de Munt! De eerste nummers zijn hiervoor gereserveerd.


Muntrolpakket 2016
Muntrollen van alle 8 denominaties 2016 in circulatiekwaliteit. Deze munten worden, op de 5 en 20 eurocent na, niet in omloop gebracht.

Officiële Munthouder 200 jaar Nederlandse Kroon penning in Messing
Speciaal voor de Dag van de Munt wordt de 200 jaar Nederlandse Kroon penning uitgegeven in officiële Munthouder. Uitsluitend verkrijgbaar tijdens de Dag van de Munt 2016!

Lancering Officiële Munthouder Catalogus en verzamelmap Koninklijke Nederlandse Munt
Op de Dag van de Munt wordt de Officiële Munthouder Catalogus van de Koninklijke Nederlandse Munt gelanceerd. Hierin staan, net als de officiële Coincard Catalogus, alle Munthouders van de Koninklijke Nederlandse Munt. Deze is te bewaren in de bijpassende verzamelmap, speciaal ontwikkeld voor de officiële Munthouders van de Koninklijke Nederlandse Munt.

De Officiële Munthouder Catalogus is gratis verkrijgbaar voor bezoekers van de Dag van de Munt 2016 (1 p.p)

Daarnaast wordt ook de - zeer beperkt beschikbare - Holland Coincard 2016 aangeboden zolang de voorraad strekt.

Beursaanbieding
Tijdens de Dag van de Munt is er ook een Beursaanbieding te verkrijgen! De Beursaanbieding is te koop op stand 1 (alleen bereikbaar via de reguliere ingang 1).
De beursaanbieding bevat:
- Officiële Munthouder 200 jaar Nederlandse Kroon penning in Messing
- Officiële Munthouder verzamelmap
- Officiële Munthouder Catalogus van de Koninklijke Nederlandse Munt
- Officiële Munthouder Aruba 1 jaar Koningschap

Activiteiten:
Uiteraard zijn alle prominente munthandelaren aanwezig op de muntbeurs.
Andere activiteiten:

  • Uniek kijkje achter de schermen in de productie en de Eerste Slag ruimte van de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Alle uitgiften verkrijgbaar van het Wadden Vijfje in de speciaal ingerichte Wadden kamer beschikbaar
  • Speciale beursaanbieding
  • Signeersessies met de ontwerper van Het Wadden Vijfje; Kianoosh Motallebi (van 10.30-12.00 uur)
  • Een speciaal ingerichte Bommel zaal met alle uitgiften rondom Olivier B. Bommel en Tom Poes

Deze editie zijn er twee ingangen om wachttijden zoveel mogelijk te minimaliseren. Er is een snelle ingang voor mensen die niet voor de speciale uitgiften komen. Iedereen die wel de Dag van de Munt-uitgiften wil bemachtigen kan de reguliere ingang gebruiken.

Indien er uitgiften van de Dag van de Munt over zijn na sluiting van de beurs zullen deze om 15.00 uur aangeboden worden op de website van www.knm.nl. Hier zal ook een nieuwsbrief over verstuurd worden. Een zeer beperkt gedeelte van de Holland Coincard 2016 zal sowieso om 15.00 uur te bestellen zijn in de webwinkel. Let op: op=op!

Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws en updates over de Dag van de Munt 2016! En laat via Facebook weten of u erbij bent.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close