Tentoonstelling over 200 jaar Koninklijke Onderscheidingen

25 september 2015

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Nederlands decoratiestelsel is tot en met de kerstvakantie de expositie '200 jaar Koninklijk onderscheiden' te zien in het Nationaal Militair Museum (NMM). Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Kanselarij der Nederlandse Orden in Den Haag.

De expositie vertelt het verhaal bij de verschillende Koninklijke onderscheidingen en het Nederlandse decoratiestelstel zoals we dat nu kennen. Daarbij worden de verschillende Koninklijke onderscheidingen tentoongesteld en kunt u kennis maken met een aantal bekende, en minder bekende gedecoreerden.

Stuk voor stuk zijn deze onderscheidingen prachtige meesterwerkjes. Koninklijke onderscheidingen vergen een hoge mate van precisie en vakmanschap en worden al decennia lang vervaardigd door ervaren zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt. Bekijk hier een filmpje:
< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close