Terugtreden Muntmeester Maarten Brouwer

05 november 2015

Als gewaardeerde relatie van de Koninklijke Nederlandse Munt willen wij u graag informeren over het persbericht dat vandaag verstuurd is in verband met het terugtreden van Muntmeester Maarten Brouwer. Tegelijkertijd willen wij u laten weten dat deze berichtgeving geen gevolgen heeft voor uw bestellingen bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

PERSBERICHT
Utrecht, 5 november 2015 - De Directie en Raad van Commissarissen van de Koninklijke Nederlandse Munt hebben in overleg besloten dat per 1 december 2015 de huidige statutair directeur de heer M.T. Brouwer terugtreedt als statutair directeur.

Verder is besloten dat de heer Brouwer tot het einde van zijn arbeidsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Munt als adviseur in dienst zal blijven van de Munt. Reden voor deze beslissing is dat rond een grote order ten behoeve van de Centrale Bank van Chili operationele en financiële problemen zijn opgetreden die hebben geleid tot substantieel verlies voor de onderneming. Sinds de verzelfstandiging in 1994 heeft de Koninklijke Nederlandse Munt steeds een positief resultaat laten zien. De onderneming heeft de problemen nu onder controle en verwacht de order verder goed te kunnen afhandelen waarbij nog veel van de organisatie wordt gevraagd. De Munt bereidt zich voor op terugkeer naar een financieel gezonde positie.

Directie en Raad van Commissarissen achten het daarbij van belang dat dit onder leiding van een nieuwe statutair directeur kan plaatsvinden; de Raad van Commissarissen beraadt zich over de opvolging.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close