Dag van de Munt 2024

Kom bij ons langs op de Dag van de Munt 2024!
 
Na de succesvolle eerste editie van de Dag van de Munt in ons nieuwe muntgebouw in Houten, zijn we nu terug met een nieuwe datum. Op 8 juni 2024 opent de Dutch Vault in Houten haar deuren weer en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.
 
Meer weten? Onderstaand vindt u de belangrijkste informatie over deze dag.
 
Waar: Dutch Vault, Gouden Hoon 1, Houten
Tijd: 09:00 – 15:00
 
Parkeren
Op het parkeerterrein van de Dutch Vault is parkeergelegenheid. Ook bij de nabijgelegen bedrijven Sorgente en Heycop is het mogelijk om uw auto te parkeren, om vanaf hier naar het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt te wandelen.
 
Bereikbaarheid
De Dutch Vault is bereikbaar met de auto, maar u kunt ook met het Openbaar Vervoer komen. Vanaf Utrecht Centraal rijdt bus 47 richting Houten Station. U stapt uit bij halte De Meerpaal. Vanaf hier is het ongeveer 7 minuten lopen naar ons muntgebouw.
 
Thema
Het thema voor de Dag van de Munt 2024 is ’25 jaar Euro’. Hoewel de euro in 2002 pas in het betaalverkeer kwam, werd in 1999 al het besluit genomen om de euro in te voeren. Tijdens de Dag van de Munt kunt u meedoen met de Euro Quiz en zijn er eurostempels te bewonderen.
 
Dag van de Munt Set
Traditiegetrouw is ook de Dag van de Muntset 2024 beschikbaar. Deze is vanaf 09:00 meteen te koop en staat in het teken van een bijzondere herdenking. Er zijn verschillende zilveren exemplaren willekeurig verstopt in de oplage: wie weet bent u een van de gelukkigen!
 
Faciliteiten
Wij maken uw bezoek aan de Dag van de Munt graag zo aangenaam mogelijk. In en rondom het pand zijn de belangrijkste faciliteiten aanwezig.  Zo vindt u buiten een toilet waar u gebruik van kunt maken wanneer u voor de openingstijd aanwezig bent. Daarnaast zijn er binnen op iedere verdieping toiletten te vinden. Op de eerste verdieping bevindt zich ons cafetaria waar u een snack of drankje kunt halen. Ook is op iedere verdieping een minder valide toilet beschikbaar. De eerste en tweede verdieping zijn bereikbaar met de trap en de lift.
 
Wegwijs door de Dutch Vault
Tijdens uw bezoek aan de Dutch Vault heeft u de mogelijkheid om ons gebouw te ontdekken, net als de verrassingen op iedere verdieping. Op de begane grond schaft u de Dag van de Munt set aan, maar hier slaat u ook uw eigen bezoekerspenning. Op de eerste verdieping vindt u ons cafetaria en krijgt u een uniek kijkje op de productie. Hier laat u ook uw Dag van de Munt set signeren door de Muntmeester. Op de tweede verdieping vindt u verschillende standhouders die hun muntencollectie aanbieden.
 
Heeft u vragen? Onze klantenservice is bereikbaar via klantenservice@knm.nl  of +31 (0) 30 291 04 10 (van maandag tot vrijdag 09:00 – 17:00 uur).