Beneluxset 2022

€ 65,00
Beneluxset 2022

Beneluxset 2022

€ 65,00
  • Alle 8 euromunten met jaartal 2022 van België, Nederland én Luxemburg in BU-kwaliteit
  • Niet alle denominaties worden in omloop gebracht
  • Alle munten zijn geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Geleverd in genummerde verpakking inclusief een bijzondere themapenning
  • De meeste voorgaande edities uitverkocht!
  • Beperkte oplage van slechts 5.000 muntsets


Ook beschikbaar in abonnement
 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Botanische tuinen in de Benelux
Dat een groene leefomgeving goed is voor mens en milieu, kan niet vaak genoeg aangegeven worden. Meer groen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, maar ook op wonen en werken. Recreëren in een groene omgeving zorgt voor sociale verbindingen. Groen in de stad is ook goed voor het milieu: het levert een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterhuishouding, kan bij geluidshinder dempend werken en verkoelt in warme tijden.

Een Hortus Botanicus noemen we tegenwoordig gewoon botanische tuin en in Vlaanderen plantentuin. Een dergelijke tuin heeft een wetenschappelijke plantencollectie, vaak aangevuld met bloemplanten en bomen. Een botanische tuin is meestal verbonden aan een universiteit. Naast wetenschappelijk onderzoek, hebben dergelijke plantentuinen ook een beheerfunctie (planten voor uitsterven behouden) en voeren ze educatieve taken uit door de planten te tonen en kennis te delen. De botanische tuinen in de Benelux verfraaien en vergroenen, zonder uitzondering, de stedelijke gebieden van de Benelux.

Alle Benelux euromunten 2022 op een rij
Deze fraaie muntenset groepeert alle 24 euro’s van 2022 uit België, Nederland en Luxemburg in een onberispelijke BU-kwaliteit. De luxe vierluik kaartverpakking met genummerde sleeve staat dit jaar geheel in het teken van drie van de allermooiste botanische siertuinen van de Benelux: de Nationale Plantentuin te Meise, de Hortus Botanicus van Utrecht en het Luxemburgse Arboretum du Kirchberg dat in drie prachtige parken is opgedeeld. Deze drie groene landschapsparels behoren zonder meer tot de absolute wereldtop en moet u zeker eens gezien hebben!

De set bevat daarnaast een exclusieve penning met een diameter van 30 mm. Op de voorzijde een zeer fraai gevormde rozenboog. Deze geeft een doorkijkje naar een fontein waar insecten en vogels zich tegoed doen aan een weelde van bloemen en planten. Tekst op de penning: Tuinen in de ǀ Jardines au ǀ Gärten in den ǀ Gardens in the Benelux. De keerzijde toont de plattegrond van de Benelux. Een tulp bij Nederland, grote klaprozen bij België en de nationale roos bij Luxemburg. Een zwaluw, bij en vlinder maken samen met het jaartal 2022 en het munthuis- en muntmeesterteken het plaatje compleet.

Specificaties penning:

Metaal: Cu/Ni
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Gewicht:    9,5 g
Diameter: 30 mm
Rand: Glad
Ontwerp Gina Bijlard
Oplage: Max. 5.000 (alleen als onderdeel van set)
Meer informatie
Artikelnummer 0114835
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 11,64 euro
Oplage 5.000