Herdenkingsmunten 2017

In 2017 verschenen 4 officiële herdenkingsmunten

De eerste herdenkingsmunt van 2017 verscheen in april ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. De laatste beschikbare uitgiften van het Verjaardagstientje 2017 zijn nu nog te bestellen op www.knm.nl in verschillende kwaliteiten. Ook zijn nog enkele uitgiften van Rode Kruis Vijfje beschikbaar in de webwinkel, verkrijgbaar in UNC-kwaliteit, zilver proof en goud proof. 

In het jaar dat Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale herdenkingsmunt ter nagedachtenis aan de wereldberoemde Nederlandse voetballer. De ceremoniële Eerste Slag van het Johan Cruijff Vijfje vond plaats op woensdag 20 september tijdens de twintigste open dag van de Cruyff Foundation. Het Johan Cruijff Vijfje is onderdeel van een nieuwe serie sporticonen, waarmee de komende jaren historische Nederlandse sporticonen herdacht worden, die gezorgd hebben voor de legendarische sportherinneringen die ons land rijk is.

De laatste herdenkingsmunt van 2017 is het Stelling van Amsterdam Vijfje. Ter ere van deze indrukwekkende verdedigingslinie geeft de Koninklijke Nederlandse Munt een officiële herdenkingsmunt uit. Deze herdenkingsmunt is tevens de zesde uitgifte van de serie Nederlands Werelderfgoed.