Munt voor de Zorg in coincard

€ 10,00
Munt voor de Zorg in coincard

Munt voor de Zorg in coincard

€ 10,00
  • Eerbetoon aan alle Nederlandse zorgmedewerkers, van schoonmaker tot chirurg!
  • Inclusief Nederlandse 2 euromunt uit 2022 in BU-kwaliteit
  • Exclusieve penning met namen van echte zorgmedewerkers!
  • In samenwerking met het Maastricht UMC+
  • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Hoe waardevol de inzet van de Nederlandse zorgprofessionals is, is tijdens de coronapandemie duidelijker geworden dan ooit. Een uitgifte ter ere van de zorg en als herinnering aan deze pittige tijden mag dus niet ontbreken. Daarom slaat de Koninklijke Nederlandse Munt als blijk van waardering voor alle zorgmedewerkers in Nederland een speciale uitgifte, geleverd in een coincard inclusief Nederlandse 2 euromunt uit 2022! De uitgifte wordt geslagen op initiatief van het Maastricht UMC+.
 
Een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers
De coronapandemie heeft grote impact op de zorg. Ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, thuiszorginstellingen, verpleeghuizen en zorgcentra hebben het drukker dan ooit. Toch werken ze keihard om iedereen te blijven voorzien van goede zorg. Het zijn de mensen die de zorg in Nederland van hoogstaand niveau maken. De uitgifte representeert dan ook alle zorgmedewerkers in Nederland: van chirurg tot schoonmaker, van medewerker in de thuiszorg tot verpleger.
 
Het ontwerp
De coincard bevat een exclusieve penning en een Nederlandse 2 euromunt. De voorzijde van de coincard bevat namen van zorgmedewerkers, deze zijn over de hele voorzijde verwerkt. In het midden bevinden zich de Munt voor de Zorg aan de rechterkant en een 2 euro munt met profiel van Koning Willem-Alexander aan de linkerzijde. De keerzijde van de coincard bevat de afbeeldingen van de zes zorgmedewerkers die onderdeel hebben uitgemaakt van de campagne. Bovendien staat aan de bovenzijde de tekst ‘Bedankt voor de zorg …’: op de puntjes kunt u zelf een naam invullen!
 
Op de Munt voor de Zorg is aan de voorzijde een grafische weergave te zien: tien handen die elkaar bij de pols vasthouden en zo een cirkel vormen.  Het roept een gevoel van saamhorigheid op. In het midden staat de tekst: ‘Samen sterk in de zorg’. Iets naar onderen vindt u het munthuisteken en het muntmeesterteken. Op de keerzijde van de munt is een hart gegraveerd, deze vormt de achtergrond van ruim 80 namen van zorgmedewerkers. Deze namen zijn verzameld met de campagne.
 
Specificaties penning
Metaal Messing
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 8,4 g
Diameter 26,5 mm
Rand Glad
Oplage Nader te bepalen
Meer informatie
Artikelnummer 0114296
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 2 euro
Oplage 9.497