25 jaar Pride Amsterdam penning in coincard

€ 12,50
25 jaar Pride Amsterdam penning in coincard

25 jaar Pride Amsterdam penning in coincard

€ 12,50
  • In samenwerking met Pride Amsterdam en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland
  • Kleurrijke coincard met de karakteristieke regenboogvlag
  • Onderdeel van de serie ‘Immaterieel Erfgoed Nederland’
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
  • Gelimiteerd tot 5.000 coincards
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar! Vol trots lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt ter ere van het jubileum een exclusieve coincard. De uitgifte is onderdeel van de serie ‘Immaterieel Erfgoed in Nederland’.
 
Pride Amsterdam
Nederland kent een rijke geschiedenis als het gaat om acceptatie en tolerantie van de LHBTIQ+-gemeenschap. We waren bijvoorbeeld het eerste land dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van hetzelfde geslacht (sinds 2001) en waar Pride op een Inventaris Immaterieel Erfgoed staat (sinds 2019). Pride Amsterdam wordt jaarlijks georganiseerd om vrijheid en diversiteit te vieren en tegelijkertijd aandacht te vragen voor degenen die in Nederland nog niet van die vrijheid kunnen genieten (denk aan biculturelen en transgenders). Tevens staat men stil bij de situatie in de landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is. Het festival strijdt voor een inclusieve samenleving waarin sekse, gender of oriëntatie er niet toe doet. Be who you are, love who you want!
 
Kleurrijk ontwerp
De kleurrijke coincard laat in foto’s de diversiteit zien van Amsterdam Pride. Iedereen verenigt zich om steun te betuigen aan de LHBTIQ+-gemeenschap. Daarnaast komt de regenboogvlag prominent terug op de coincard. Deze vlag staat symbool voor de hele LHBTIQ+-gemeenschap en is overal te zien bij de Amsterdam Pride. De vlag staat daarom ook op de voorzijde van de penning afgebeeld. Een vuist houdt de vlag strijdbaar vast; hoewel we ver zijn gekomen in de laatste jaren op het gebied van LHBTIQ+-rechten, is het gevecht voor acceptatie nog niet voorbij. Daarnaast staat de tekst ‘Pride Amsterdam 25 Years’ op de voorzijde. De keerzijde toont het logo van de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.
Meer informatie
Artikelnummer 0111619
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000