België 2,5 euromunt 2022 ‘100 jaar Vogelbescherming in België’ BU in coincard FR

€ 10,00
België 2,5 euromunt 2022 ‘100 jaar Vogelbescherming in België’ BU in coincard FR

Belgie 2,5 euromunt 2022 100 jaar Vogelbescherming in Belgie BU in coincard FR

€ 10,00
  • Officiële uitgifte ter ere van 100 jaar Vogelbescherming in België
  • Luisterrijke verpakking in twee taalversies
  • Gelimiteerde oplage van max. 25.000 exemplaren
  • Wordt geleverd in een coincard met Franstalige voorzijde
  • Een prachtig aandenken voor uzelf of leuk om cadeau te geven
  • Onderdeel van de Belgische Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

We kennen allemaal het gezegde ‘Zo vrij als een vogeltje (in de lucht)’. Hiermee wordt bedoeld dat je vrij bent om te doen en te laten wat je zelf wilt. Een geweldig doel om na te streven, maar helaas gold dat een eeuw geleden niet voor de vogels zelf. Die waren eerder ‘vogelvrij’; onbeschermd en rechteloos blootgesteld aan ieders vervolging.
 
Vogelbescherming
Vogelvangst leek in de vorige eeuw haast een nationale sport. De gevleugelde dieren werden gevangen voor hun veren, belandden op ons bord of moesten meedoen aan vinkenzangwedstrijden. De manier waarop ze werden gevangen was ook ronduit bruut met een gewisse dood tot gevolg. Rond 1922 begon men zich in België te verenigen om paal en perk aan de misstanden tegen vogels te stellen. Gaandeweg is er een vogelgeweten ontstaan en hebben wet- en regelgeving voor een meer humane behandeling van vogels gezorgd. De vogel is immers goed voor mens en milieu!
 
Vier 100 jaar Vogelbescherming met een munt!
Dit is dan ook de aanleiding geweest voor de Koninklijke Munt van België om een 2,5 euromunt uit te geven met als thema ‘100 jaar Vogelbescherming in België’. De 2,5 euro wordt geslagen in BU-kwaliteit en verschijnt in twee taalversies. Op de coincard worden vogels die voorkomen in België pseudowetenschappelijk en nostalgisch afgebeeld. De sfeer grijpt terug naar ruim honderd jaar geleden, toen de interesse in vogels zich ontwikkelde richting verwondering. Op de munt ziet u een mannelijk roodborstje, dat het hele jaar door in België vertoeft en voor velen symbool staat voor hoop.
 
Meer informatie
Artikelnummer 0114186
Metaal Messing
Gewicht 10,50 g
Diameter 25,65 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 17.500 (verdeeld over twee taalversies)
Ontwerper Luc Luycx