Gulden Ring

€ 49,95
Gulden Ring

Gulden Ring

€ 49,95
Nostalgisch sieraad met de hand vervaardigd uit een historische gulden.
  • Zilveren muntring van hoge kwaliteit met glanzende look
  • Beschikbaar in de maten 14 t/m 20. Bekijk de maattabel!
  • Kies nu uw eigen favoriete jaartal*
Dit is een handgemaakt sieraad, levering binnen 3 weken.
*Wanneer u geen specifiek jaartal wenst, kunt u kiezen voor de optie 'nvt'.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wie heeft er geen heimwee naar de gulden? Deze nostalgische munt is sinds 2002 geen wettig betaalmiddel meer, maar houdt desondanks bij veel Nederlanders nog een warm plekje in het hart.

De 1 guldenmunt is vanaf nu als prachtig sieraad verkrijgbaar: de Muntring! Deze Gulden Muntring, vervaardigd uit een zilveren guldenmunt uit het tijdperk van Juliana, kan worden besteld met een specifiek jaartal van 1954 t/m 1957 en 1963 t/m 1967. Dit waren de jaren waarin de gulden voor 72% uit zilver werd geslagen. De jaren hierop volgend is er voor een lager zilvergehalte gekozen, de zilverkoers was namelijk hoger dan de nominale waarde van de munt.

Maatvoering
De Muntring is handgemaakt* door de zilversmid en straalt, net als de munt zelf, vakmanschap uit. De munt wordt op maat gemaakt. Het kiezen van de juiste maat van de authentieke Gulden Ring kan aan de hand van het maatadvies. De ring is beschikbaar in de maten 14 t/m 20.**

*De Gulden Muntring wordt met de hand en op maat gemaakt. Om de kwaliteit van het vakmanschap te waarborgen, heeft het sieraad een langere productietijd. Levering vindt plaats binnen 3 weken.
**Losse guldenmunt, afgebeeld in video’s en afbeeldingen, wordt niet meegeleverd.
Meer informatie
Artikelnummer 0106553
Niet te bestellen tekst Tijdelijk niet bestelbaar
Jewelry Ja
Metaal Zilver
Gewicht Divers
Diameter Divers