Officiële Herslag: Dukaton 2022 Goud 2 ounce - Royal Delft editie

€ 5.499,00
Officiële Herslag: Dukaton 2022 Goud 2 ounce - Royal Delft editie

Officiële Herslag: Dukaton 2022 Goud 2 ounce - Royal Delft editie

€ 5.499,00
  • Voorgaande herslagen Dukaton Goud 2 ounce volledig uitverkocht!
  • Zeer gelimiteerd: slechts 20 stuks wereldwijd!
  • Handgeschilderde en uniek genummerde Royal Delft munthouder
  • Onberispelijke Proof-kwaliteit op unieke Piedfort dikte
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

In navolging van het succes van afgelopen jaren, lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt opnieuw herslagen van de Dukaton. Deze vroegere handelsmunt toont de ‘Zilveren Rijder’: een ruiter te paard met geheven zwaard, klaar voor de strijd! Ook dit jaar kunt u de populaire munt verkrijgen in zilver en goud, in zowel 1 ounce als een 2 ounce Piedfort-editie. Alle Dukatons zijn streng gelimiteerd en worden vergezeld door een genummerd Certificaat van Echtheid.
 
Unieke munthouder van Royal Delft
De Dukaton 2022 van de Koninklijke Nederlandse Munt wordt gepresenteerd in het vertrouwde aardewerk van Royal Delft. De Delftsblauwe munthouder weerspiegelt het tafereel op de munt en toont tevens een ruiter te paard. Onder de ruiter ziet u het Nederlandse wapen. Het tafereel wordt omringd door de woorden MO: NO: ARG: CONFOE: BELG: PRO: TRAI (Nieuwe zilveren munt van de Verenigde Provinciën van Nederland, Utrecht). De munthouders van Royal Delft zijn ambachtelijk gemaakt, bekijk hier hoe! Bovendien zijn de munthouders met de gouden herslagen van de Dukaton 2022 zijn bovendien handgeschilderd én uniek genummerd.
 
Piedfort dikte
De numismatische term ‘Piedfort’ staat voor een munt geslagen op dubbele dikte. Behalve in 1 ounce zilver, is de Zilveren Rijder ook verkrijgbaar in het dubbel zo dikke 2 ounce. Van oudsher werden Piedfortmunten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfortmunten zeer gewilde collector’s items.
 
Specificaties Royal Delft munthouder
Afmeting 110 mm diameter, 40 mm hoog
Gewicht 280 g
Materiaal Aardewerk
Ontwerp Handgeschilderd en uniek genummerd
Jaar van uitgifte 2022
 
Meer informatie
Artikelnummer 0113030
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 20