Officiële Herslag: Gulden 2021 Goud 1 ounce - Pastoe editie

€ 2.999,00
Officiële Herslag: Gulden 2021 Goud 1 ounce - Pastoe editie

Officiële Herslag: Gulden 2021 Goud 1 ounce - Pastoe editie

€ 2.999,00
  • Naar de eerste Koning Willem I gulden uit 1818
  • Geleverd in prachtige houten pastoe-verpakking
  • Geslagen in onze allerhoogste Proof-kwaliteit
  • Zeer streng gelimiteerd tot 20 stuks
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Het lijkt nog zo kort geleden, maar er is inmiddels al bijna twintig jaar verstreken sinds de Nederlandse gulden werd vervangen door de Europese euro. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft deze nostalgische munt nu herslagen! Via onze website kon gestemd worden op welke gulden u graag zou zien als een herslag. U stemde massaal op de Willem I gulden uit 1818.
 
De gulden
De gulden die werd onderverdeeld in honderd cent is ingevoerd in 1816. De eerste gulden werd echter pas geslagen in 1818. Op deze gulden prijkt op de voorzijde het portret van Koning Willem I, met het rondschrift ‘WILLEM KONING DER NED. G. H. V. L.’ (Willem, Koning der Nederlanden, Groothertog van Luxemburg). Ook ziet u hier de anker met lamp, het teken van de ontwerper Michaut. Op de keerzijde staat het gekroonde wapen van Nederland met de nominale waarde, het muntmeesterteken van muntmeester Suermondt en het munthuisteken van Utrecht (de Mercuriusstaf). 
 
Verpakking vervaardigd door pastoe
De herslag van deze bijzondere eerste gulden wordt geleverd in een prachtig houten kistje, uiteraard inclusief Certificaat van Echtheid. Het kistje is vervaardigd door meubelfabrikant pastoe. De Koninklijke Nederlandse Munt en pastoe hebben een bijzondere overeenkomst: beide hebben lange tijd hun standplaats in Utrecht gehad én beide zijn recent naar een nieuwer pand in Houten verhuisd. Sterker nog: de Munt en pastoe zijn praktisch buren! Een bijzondere samenwerking voor een bijzonder product dus.
Meer informatie
Artikelnummer 0112402
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Kwaliteit Proof
Oplage 20