Officiële Herslag: Dukaton 2024 Goud 2 ounce – Royal Delft editie

€ 5.795,00
Officiële Herslag: Dukaton 2024 Goud 2 ounce – Royal Delft editie

Officiele Herslag Dukaton 2024 Goud 2 ounce Royal Delft editie

€ 5.795,00
  • Gouden uitgifte op dubbele dikte!
  • In Royal Delft munthouder met handgeschilderde beeltenis van de Vader des Vaderlands, Willem van Oranje.
  • Zeer beperkte oplage van 20 stuks: mis hem niet
  • 2023 editie volledig uitverkocht!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Dukaton is een geliefde uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt: de gouden editie van afgelopen jaar is volledig uitverkocht! Daarom brengen we in 2024 opnieuw een gouden herslag uit van de Dukaton, deze keer uit 1584. Deze prachtige munt is verkrijgbaar in goud en zilver: de gouden herslag is beschikbaar in zeer gelimiteerde oplage en is voorzien van een Certificaat van Echtheid. Mis hem niet!


Vader des Vaderlands en de Dukaton
In Nederland zijn veel muntsoorten de revue gepasseerd. Een daarvan is de Dukaton: een van origine zilveren munt die zijn oorsprong had in Italië. Ook in Spanje en later de Spaanse Nederlanden werd de munt gebruikt. Tijdens het leven van Willem van Oranje was de Dukaton ook in omloop. Zijn beeltenis en naam prijkt op de verpakking van deze herslag. Als leider in de Opstand tegen de Spanjaarden en Vader des Vaderlands is Willem van Oranje een mooi onderdeel van het verhaal van de Dukaton.
 
De munthouder van de gouden Dukaton 2024, traditiegetrouw gemaakt door Royal Delft, tonen een handgeschilderde beeltenis van Willem van Oranje, ook wel bekend als de Vader des Vaderlands. Een uniek detail is dat Royal Delft is gevestigd in de stad waar het leven van Willem van Oranje in 1584 tot een einde kwam: Delft. Aan de binnenzijde, rondom de munt, staat in goudkleurige letters de tekst ‘Willem van Oranje • Vader des Vaderlands’. Een bijzondere gouden herslag, een schitterende, handgemaakte munthouder en een indrukwekkende geschiedenis komen allemaal samen met deze uitgifte!
 
Specificaties Royal Delft munthouder
Afmeting 110 mm diameter, 40 mm hoog
Gewicht 280 g
Materiaal Aardewerk
Ontwerp Handgeschilderd en uniek genummerd
Jaar van uitgifte 2024
Meer informatie
Artikelnummer 0118226
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 20