Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2024 Goud

€ 1.899,95
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2024 Goud

Officiele Herslag Scheepjesschelling 2024 Goud

€ 1.899,95
Bijna uitverkocht
  • Met dezelfde afmetingen als de originele munt uit 1706!
  • In zeer speciale munthouder
  • Eerste uitgifte van 2024 nu al bestelbaar!
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 25 stuks!
Levering vanaf februari 2024 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

​De gouden Scheepjesschelling 2024 is nu verkrijgbaar! De gouden munt is een herslag van de Scheepjesschelling uit 1706. De munt werd geslagen in Gelderland. Deze provincie was een van de laatsten die overgingen op aanmunting van de Scheepjesschelling. Dit gebeurde in de 18e eeuw, ongeveer tegelijk met Utrecht en Zeeland. De gouden Scheepjesschelling 2024 wordt geslagen in de hoogste Proof-kwaliteit.
 
Vanwege teveel minderwaardige schellingen werd besloten tot aanmunting van hogere kwaliteit schellingen. De schelling had een zilvergehalte van 583/1000 en werd al snel een succes, omdat deze ook internationaal ingang vond. Vooral in de handel op de Oost bleek de munt erg gewild, waardoor ook de naam Scheepjesschelling ontstond. Vandaag de dag zijn de herslagen van deze munt erg geliefd. De Gouden Scheepjesschelling is dan ook snel uitverkocht!
 
Ontwerp
De voorzijde van de gouden Scheepjesschelling 2024 uit Gelderland toont een oorlogsschip. Rondom het schip staat detekst ‘VIGILATE.DEO.CONFIDENTES’, deze spreuk betekent ‘Vertrouwende op God’. De keerzijde van de gouden munt toont het provinciewapen van Gelderland en het omschrift ‘MO.ARG.ORD:DVC.GELETCZ’. Dit betekent Nieuwe munt van het hertogdom Gelderland en Graafschap Zutphen.
 
Gouden munt in speciale munthouder
Voor de gouden Scheepjesschelling kiest de Koninklijke Nederlandse Munt altijd voor een bijzondere verpakking. De Gouden Scheepjesschelling 2024 wordt geleverd in een doorzichtige verpakking, gemaakt van gegoten acryl. In het midden ligt de Scheepjesschelling. Deze wordt omringt door een stuk katoenen scheepstouw met een diameter van 10 mm: dit is een verwijzing naar de populariteit van de munt in de overzeese handel.
Meer informatie
Artikelnummer 0118310
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 11,29 g
Diameter 29 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 25