Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Zilver 2 ounce

€ 199,95
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Zilver 2 ounce

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2023 Zilver 2 ounce

€ 199,95
  • In onberispelijke Proof-kwaliteit
  • Geleverd in luxe verpakking
  • Eerste uitgifte van 2022 nu al bestelbaar!
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Slechts 250 stuks wereldwijd!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Koninklijke Nederlandse Munt herslaat jaarlijks populaire handelsmunten. En na het succes van de vorige herslag van de Scheepjesschelling, wordt deze handelsmunt ook in 2023 herslagen. Dit keer is het de beurt aan de Scheepjesschelling uit de provincie West-Friesland, welke dateert uit het jaar 1678.

De Scheepjesschelling is een van de Nederlandse schellingen en heeft zijn naam te danken aan de beeltenis van een oorlogsschip op de voorzijde. De status van de Republiek als zeemacht moest hiermee benadrukt worden. De Scheepjesschelling groeide uit tot een internationale handelsmunt en was vooral populair in het Oosten. De zilveren herslag van de Scheepjesschelling wordt geleverd in luxe bewaarverpakking, inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.

Piedfort
De zilveren herslag van de Scheepjesschelling is verkrijgbaar in dubbele dikte, ook wel bekend als ‘Piedfort’. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collectors items.

Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling uit West-Friesland toont een oorlogsschip met op het achtersteven een vlag en de tekst ‘DEVS. FORTITVDO. ET. SPES. NOSTRA’. Deze spreuk is voluit: Deus Fortitudo Et Spes Nostra, dit betekent ‘God is onze kracht en hoop’.  De keerzijde toont het provinciewapen van West-Friesland en het omschrift ‘MON. NOV. ORDIN. WEST. FRISIASE, voluit MONETA NOVA ORDINUM FRISIAE; wat betekent: nieuwe zilveren munt van Friesland.

Meer informatie
Artikelnummer 0115165
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Kwaliteit Proof
Oplage 250