Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2024 Goud - Piedfort editie

€ 3.199,95
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2024 Goud - Piedfort editie

Officiele Herslag Scheepjesschelling 2024 Goud - Piedfort editie

€ 3.199,95
  •  Met dezelfde diameter als de originele munt uit 1706!
  • In unieke Piedfort dikte
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 10 stuks!
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
 Levering vanaf februari 2024 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De gouden Scheepjesschelling 2024 – Piedfort editie is nu verkrijgbaar! De gouden munt in dubbele dikte is een herslag van de Scheepjesschelling uit 1706. De munt werd geslagen in Gelderland. Deze provincie was een van de laatsten die overgingen op aanmunting van de Scheepjesschelling. Dit gebeurde in de 18e eeuw, ongeveer tegelijk met Utrecht en Zeeland. De gouden Scheepjesschelling 2024 – Piedfort editie wordt geslagen in de hoogste Proof-kwaliteit. 
 
Vanwege teveel minderwaardige schellingen werd besloten tot aanmunting van hogere kwaliteit schellingen. De schelling had een zilvergehalte van 583/1000 en werd al snel een succes, omdat deze ook internationaal ingang vond. Vooral in de handel op de Oost bleek de munt erg gewild, waardoor ook de naam Scheepjesschelling ontstond. Vandaag de dag zijn de herslagen van deze munt erg geliefd. De Gouden Scheepjesschelling is dan ook snel uitverkocht!
 
Piedfort
De gouden herslag van de Scheepjesschelling – Piedfort editie heeft de originele diameter van de Gelderse Scheepjesschelling, maar is geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collectors items. Deze dubbeldikke editie van de gouden Scheepjesschelling is dan ook dubbel zo bijzonder.
 
Ontwerp
De voorzijde van de gouden Scheepjesschelling 2024 – Piedfort editie uit Gelderland toont een oorlogsschip. Rondom het schip staat de tekst ‘VIGILATE.DEO.CONFIDENTES’, deze spreuk betekent ‘Vertrouwende op God’. De keerzijde van de gouden munt toont het provinciewapen van Gelderland en het omschrift ‘MO.ARG.ORD:DVC.GELETCZ’. Dit betekent Nieuwe munt van het hertogdom Gelderland en Graafschap Zutphen.
 
Gouden munt in speciale munthouder
Voor de gouden Scheepjesschelling kiest de Koninklijke Nederlandse Munt altijd voor een bijzondere verpakking. De Gouden Scheepjesschelling 2024 – Piedfort Editie wordt geleverd in een doorzichtige verpakking, gemaakt van gegoten acryl. In het midden ligt de Scheepjesschelling. Deze wordt omringt door een stuk katoenen scheepstouw met een diameter van 10 mm: dit is een verwijzing naar de populariteit van de munt in de overzeese handel.
Meer informatie
Artikelnummer 0118311
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 22,58 g
Diameter 29 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10