Speciale Set: Nederlandse Kickboks Legendes – Vergulde Penningen

€ 299,00
Speciale Set: Nederlandse Kickboks Legendes – Vergulde Penningen

Speciale Set Nederlandse Kickboks Legendes Vergulde Penningen

€ 299,00
  • Zeer gelimiteerde uitgifte van 14 vergulde ses, voor 14 gezamenlijke overwinningen!
  • Eerbetoon aan 4 grondleggers van het kickboksen: Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt
  • Ontdek hoe kickboksen in Nederland op de kaart werd gezet
  • Unieke samenwerking met GLORY Kickboxing
 
Levering vanaf halverwege maart
 
Let op: max. 1 exemplaren p.p. Meer-bestellers worden gekort.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

31 mei 1976: een uniek moment in de Nederlandse sportgeschiedenis. Het allereerste, officiële kickboksgevecht in Nederland vindt plaats. Iets daarvoor heeft karateka Jan Plas een reis naar Japan gemaakt, waar hij kennismaakt met deze vechtsport. Geïnspireerd door wat hij hier ziet, is hij voornemens de sport ook in Nederland groot te maken. En met succes, want bijna 50 jaar later is kickboksen populairder dan ooit. Om de grote helden van het kickboksen te eren, in combinatie met het eerste grote GLORY toernooi in 10 jaar tijd, lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een wel heel speciale set van slechts 14 stuks!
 
Terug naar het begin: na die bewuste avond in 1976 zit kickboksen in Nederland in de lift. En in de jaren die volgen staan verschillende grote namen op. Toch hangt er soms een zweem van grimmigheid rondom het kickboksen in de jaren tachtig en negentig, waardoor de sport niet altijd aan positiviteit wordt gelinkt. Tegelijkertijd kent de sport in de jaren 90 ook een enorme bloeiperiode, waarin grote namen als Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt Nederland internationaal echt op de kaart zetten.
 
Speciale set voor Nederlandse kickbokshelden
Het kickboksen is door de decennia heen enorm gegroeid, mede dankzij de grote namen die de sport het impuls hebben gegeven die het nodig had. De Koninklijke Nederlandse Munt vindt dat deze mannen het eerbetoon moeten krijgen die ze verdienen. Daarom verschijnt een speciale set die hen in het zonnetje zet:
 
Semmy Schilt – viervoudig winnaar van de K-1, een van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers aller tijden.
Ernesto Hoost – viervoudig winnaar van de K-1, staat bekend om zijn goede techniek.
Peter Aerts – drievoudig winnaar van de K-1, behaalde daarnaast de finale van dit toernooi in 2006, 2008 en 2010.
Remy Bonjasky – drievoudig winnaar van de K-1, won bij zijn debuut in 2003, tijdens de finale in Tokio.
 
GLORY
GLORY is een internationale, prestigieuze kickboksorganisatie, opgericht in 2012. GLORY organiseert gevechtsevenementen van wereldklasse en bereikt daarmee miljoenen fans over de hele wereld. Enkele grote namen staan bij GLORY onder contract of hebben hier onder contract gestaan tijdens hun carrière, waaronder de vier kickboksers die in de speciale set worden geëerd. In maart 2024 organiseert GLORY voor het eerst in 10 jaar een nieuw toernooi in de Gelredome in Arnhem, waarbij grote vechters ten tonele verschijnen en het tegen elkaar opnemen.
 
14 vergulde sets
De speciale set bestaat uit vier penningen: iedere icoon krijgt zijn eigen penning. Deze penningen zijn geplaatst in een zeer toepasselijke verpakking, welke de vorm heeft van een kampioenschapsriem die winnaars van een bokswedstrijd of -toernooi ontvangen. In totaal hebben Semmy Schilt (4), Ernesto Hoost (4), Peter Aerts (3) en Remy Bonjasky (3), 14 kickboks overwinningen behaald. Deze overwinningen hebben duizenden jongeren geïnspireerd om ook te gaan kickboksen. Daarom maakt de Koninklijke Nederlandse Munt, naast de 500 normale sets, ook 14 sets met vergulde penningen. Deze zijn extra bijzonder én zeer gelimiteerd!  
Meer informatie
Artikelnummer 0118953
Metaal Cu/Ni Verguld
Gewicht 31 g
Diameter 41 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 14