50 jaar Loeki de Leeuw penning Goud 1 ounce

€ 2.799,00
50 jaar Loeki de Leeuw penning Goud 1 ounce

50 jaar Loeki de Leeuw penning Goud 1 ounce

€ 2.799,00
  • Vier de 50e verjaardag van de geliefde leeuw!
  • Puur gouden uitgifte
  • Streng gelimiteerd tot slechts 10 exemplaren
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • In samenwerking met Loeki-eigenaar Geesink Studio
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Asjemenou, Loeki viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag! De korte, grappige filmpjes van de ietwat onhandige doch charmante Loeki waren jarenlang tientallen keren per dag op televisie te zien. Met zijn filmpjes veroverde hij al snel het hart van menig Nederlander. Ter ere van Neerlands favoriete leeuw slaat de Koninklijke Nederlandse Munt drie exclusieve uitgiften.
 
Loeki de Leeuw
De bekendste leeuw van Nederland, bedacht door Joop Geesink, was voor het eerst op televisie te zien in januari 1972. Al snel groeide Loeki uit tot een Nederlands icoon. Vanaf 1984 nam dochter Louise Geesink het stokje van haar vader over en werd zij eigenaar van Loeki. Na zo’n 7.000 filmpjes stopte de Ster in 2004 met de Loeki-filmpjes en kon Loeki alleen nog worden bewonderd in de Efteling, waar hij jarenlang een rol heeft gehad in de attractie Carnaval Festival. In 2021 deed Loeki zijn herintrede op televisie en is hij weer regelmatig te zien tussen de reclames van de Ster door.
 
Zeer gelimiteerde gouden uitgifte
De uitgifte staat geheel in teken van de jarige Loeki. Op de voorzijde staat hij trots te juichen met zijn arm omhoog. De keerzijde toont het logo van Loeki de Leeuw met de jubileumjaren 1972-2022. De gouden uitgifte wordt geleverd in een luxe, kokerverpakking met het logo van Loeki de Leeuw en een compilatie van Loeki-stripjes. Bij de uitgifte zit een genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0113018
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 1 ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10