Dag van de Munt Set 2022

€ 27,95
Dag van de Munt Set 2022

Dag van de Munt Set 2022

€ 27,95
  • Een Muntset gewijd aan Utrecht, een van de oudste steden van Nederland
  • Inclusief unieke penning, alleen in deze set verkrijgbaar
  • Maak kans op een van de honderd zilveren penningen willekeurig verspreid over de oplage!
  • Met alle Nederlandse euromunten 2022 in BU-kwaliteit
  • Slechts 2.022 sets beschikbaar, op = op!

Levering vanaf eind juni/begin juli

Let op: max. 1 exemplaren per persoon. Meer-bestellers worden gekort.

Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Utrecht is jarig!
Utrecht is al 900 jaar een stad en dat moet gevierd worden! Hoewel de nederzetting al bestaat sinds de Romeinse tijd, verkreeg Utrecht in 1122 officieel stadsrechten van keizer Hendrik V. Utrecht is hierdoor een van de oudste steden van Nederland en in het Utrechts Archief worden deze perkamenten nog altijd bewaard. Met de Dag van de Muntset 2022 vieren we de 900ste verjaardag van Utrecht.
 
Historische Domstad
Dankzij de unieke ligging aan de Rijn groeide Utrecht in de middeleeuwen uit tot een van de meest belangrijke en grote handelssteden van de Noordelijke Nederlanden. In 1808 was Utrecht zelfs kortstondig de hoofdstad van het Koninklijk Holland! Hoofdstad is Utrecht niet meer, maar ook vandaag de dag blijft de stad een belangrijk verbindingspunt. De stad staat bekend om het karakteristieke centrum met de gezellige grachtjes en werfkelders. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is natuurlijk de Domtoren, die sinds de 14e eeuw onmisbaar is in het stadsaanzicht.
 
Unieke penning
Als speciaal eerbetoon aan de 900ste verjaardag van Utrecht bevat de Dag van de Muntset 2022 ook een unieke penning. Alle sets bevatten een penning, maar in de oplage zitten honderd zilveren penningen willekeurig verspreid. Honderd gelukkige kopers krijgen een zilveren penning in plaats van een kopernikkelen uitvoering. De sets met zilveren penning zijn te herkennen aan de sticker op de verpakking.
 
Op de voorzijde vindt u een grafische weergave van de belangrijkste highlights van de stad Utrecht. Denk hierbij aan de Domtoren, maar ook het oude Muntgebouw en het Utrecht Centraal Station. Op de keerzijde staat het logo van 900 jaar Utrecht en zijn het munthuisteken en muntmeesterteken ook terug te vinden. De set bevat verder alle acht Nederlandse euromunten van 2022 in BU-kwaliteit. Deze komen niet in omloop en zijn alleen beschikbaar in onze muntsets.
 
Specificaties penning
 
Metaal Cu/Ni (of Zilver 925/1000)
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Oplage 2.022
Meer informatie
Artikelnummer 0114111
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 2022