Jaarset Nederland 2022 BU-kwaliteit

€ 26,95
Jaarset Nederland 2022 BU-kwaliteit

Jaarset Nederland 2022 BU-kwaliteit

€ 26,95
  • Nieuwe serie Jaarsets in teken van de elementen; start met ‘Aarde’  
  • Perfect cadeau ter herinnering aan het jaar 2022!
  • Met alle acht euromunten 2022 in glanzende BU-kwaliteit
  • Eerste Nederlandse euromunten met het nieuwe muntmeesterteken
  • Slechts 11.500 sets beschikbaar
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdscapsules. De Jaarsets Nederland uit 2022 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot en met 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie start dit jaar met het element ‘Aarde’.
 
Het jaar van…
Jaren worden vooral herinnerd door de bijzondere gebeurtenissen die plaatsvonden, zowel (inter)nationaal als persoonlijk. Zo zal 2022 bijvoorbeeld de geschiedenisboeken ingaan als het jaar van de Olympische Winterspelen in China, het WK voetbal in Qatar en de Floriade Expo in Almere. Veel gedenkwaardige gebeurtenissen worden vereeuwigd op een munt of penning. Dit jaar zijn dat o.a. 30 jaar Verdrag van Maastricht, 35 jaar het ERASMUS-uitwisselingsprogramma en de 150e geboortedag van Piet Mondriaan. Misschien zal bovendien dit jaar u op persoonlijk vlak ook bijblijven, door bijvoorbeeld een huwelijk, een geboorte of een bijzonder jubileum. Een Jaarset met alle acht Nederlandse euromunten van 2022 is het perfecte cadeau om deze bijzondere mijlpalen te gedenken.
 
Brilliant Uncirculated (BU)
BU-munten zijn de eerste munten die met een nieuwe muntstempel worden geslagen, waardoor ze meer glimmen dan de munten in uw portemonnee. In de Jaarset 2022 in BU-kwaliteit vindt u alle acht Nederlandse euromunten van 2022 in glanzende Brilliant Uncirculated-kwaliteit. Op de verpakking leest u meer over het element ‘Aarde’, in het Nederlands én het Engels.
 
Wilt u ieder jaar verzekerd zijn van de Jaarset Nederland BU-kwaliteit? Sluit dan een abonnement af!
 
Meer informatie
Artikelnummer 0113139
Metaal Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 11.500